Kingdom

Kingdom

Nieuwe animatieserie gebaseerd op de Belgische strips.

KingdomIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is gebaseerd op Le Royaume (The Kingdom). Van de stripreeks, geschreven en getekend door de Belg Benoît Feroumont, verschenen sinds 2013 vijf albums. Behalve strips maakte Feroumont ook enkele korte animatiefilms (Bzz, Dji Vou Veu Volti) en werkte hij mee aan de Oscargenomineerde tekenfilms The Secret of Kells (animation supervisor) en Les Triplettes de Belleville (lead animator). Momenteel gaat zijn aandacht naar de nieuwe Asterix-computerprent.

The Kingdom speelt zich af in een tijdloos koninkrijk waar geen oorlogen of plagen heersen. Bekende karakters uit de strips komen aan bod, maar ze werden allemaal wat jonger gemaakt (aangepast aan de doelgroep die bestaat uit 6- tot 10-jarigen). Daarnaast zullen ook nieuwe figuren opduiken. De verhalen draaien om vriendschap en avonturen in de sprookjesachtige omgeving.

KingdomHet hoofdpersonage is Anne, een dertienjarige meid die als hulp in het paleis werkt. Ze is bevriend met de prins, schiet goed op met de koning en is geliefd bij het volk. Ze komt op tegen onrecht, staat steeds klaar om te helpen, laat niet met zich sollen en is slimmer dan de meeste dorpelingen. Als kind is ze gered; waar Anne precies vandaan komt, is iets wat in de animatieserie wordt onthuld.

Andere personages zijn Adéle, Nathalie en Cécile, respectievelijk de vrouw, de dochter en het nichtje van de koning. Verder zijn er nog de geleerde John uit een naburig koninkrijk, de molenaarszoon André met een gouden hart, de kinderen Serge en Suzanne, en een tiran met snode plannen. De magische vogels in het koninkrijk kunnen praten, worden niet ouder en kijken neer op de mensen. Ze roddelen voortdurend en onthullen soms gênante geheimen.

In de onderstaande teaser is te zien hoe verlekkerd de vogels zijn op de kookkunsten van Anne, die het erg druk heeft in het paleis om aan ieders wensen te voldoen.

De bedoeling is om een tekenfilmserie te maken van 52 afleveringen van 13 minuten, geregisseerd door Feroumont. The Kingdom is een internationale coproductie van uitgeverij Dupuis, Belvision en Mélusine Productions (Luxemburg). De animatie in de onderstaande video werd verzorgd door de studio’s DreamWall (België) en 2 Minutes (Frankrijk). Als het nodige budget tijdig wordt gevonden, kan de productie in 2014 van start gaan. Belangstelling is er zeker, want het project eindigde op nummer zes van de meest bezochte projecten op Cartoon Forum.

Teaser en artwork voor The Kingdom

Kingdom

Lees ook:Korte animatiefilm: Le Royaume
Lees ook:Teaser voor Angry Birds-serie
Lees ook:Angry Birds-spelletje krijgt een animatieserie
Lees ook:Animatieblog bezoekt Cartoon Forum
Lees ook:Nieuwe blik op tv-serie Tron: Uprising

4 reacties op “Kingdom

  1. TAZ

    het ziet er best leuk uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eline

    Mooie animatie! Ziet er zeker goed uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lienne

    Ziet er leuk uit! De strip ook, ik ga eens kijken of ik de strip kan gaan lezen! :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Sempie

    Ziet er goed uit. Mooie designs, sterke poses, pittig geanimeerd. Me like!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.