Animatieblog bezoekt Cartoon Forum

Drie dagen lang wordt Toulouse dé stad voor animatieproducenten. Ook Animatieblog zal erbij zijn om verslag uit te brengen over Europa’s nieuwste series.

In september vindt in de Franse stad Toulouse de 23e editie van Cartoon Forum plaats. Dat is Europa’s grootste evenement waar van 11 tot 14 september honderden animatiemakers, studio’s, producenten, investeerders en televisiezenders samenkomen.

Op Cartoon Forum worden allerlei (ideeën voor) nieuwe animatieseries voorgesteld. Dat zijn dit jaar niet minder dan 69 projecten uit vijftien verschillende landen. De grootste doelgroep van de nieuwe projecten zijn kinderen tussen zes en twaalf jaar, maar steeds vaker duiken ook projecten op voor (jonge) volwassenen. Dit jaar mikt maar liefst 16% van alle projecten op een oudere doelgroep (in tegenstelling tot 6% in 2011).

Met 25 projecten is animatiegigant Frankrijk het best vertegenwoordigd, maar ook het Verenigd Koninkrijk pakt uit met maar liefst 15 projecten. Enkele bekende studio’s die nieuwe series voorstellen zijn Studio AKA (Verenigd Koninkrijk), The Brothers McLeod (Verenigd Koninkrijk), Copenhagen Bombay (Denemarken), Plural Entertainment (Spanje), Folimage (Frankrijk), Les Armateurs (Frankrijk) en LuxAnimation (Luxemburg).

Ook België hoeft niet onder te doen. Op Cartoon Forum worden namelijk zeven Belgische coproducties gepresenteerd, met werk van onder andere Thuristar, Eugene and Louise en Walking the Dog. Die projecten zullen later, na hun voorstelling in Toulouse, uitgebreider op Animatieblog worden besproken.

Daarnaast wordt op Cartoon Forum ook de winnaar bekendgemaakt van de Cartoon d’Or, de prijs voor de Beste Korte Animatiefilm van Europa. Een overzicht van de vijf genomineerden, waaronder de Belgisch-Nederlands-Franse stop-motionfilm Oh Willy…, vind je in ons vorige bericht.

Animatieblog zal voor het eerst ook aanwezig zijn op Cartoon Forum. Daan Velsink speelt onze ogen en oren in Frankrijk en brengt nadien verslag uit. Daan werkt voor Breinmonster Animatie Producties en produceert en schrijft (korte) animatiefilms. Je kent hem als producent van The Itch (winnaar International Student Award op KLIK!) en Kiekje (de Ultrakort-film die voorafging aan Madagascar 3 en binnenkort te zien is op het NFF, KLIK! en Cinekid). Ook staat hij regisseur Erik van Schaaik bij tijdens de scriptfase van Hieronymus Bosch The Movie.

Lees ook:My Knight and Me bestormt Cartoon Forum
Lees ook:Puffin Rock
Lees ook:Animatieblog verslaat Cartoon Forum
Lees ook:Kingdom
Lees ook:Animatieblog bezoekt Cartoon Movie 2013

6 reacties op “Animatieblog bezoekt Cartoon Forum

  1. DragonMaster

    Cool. Ik ben benieuwd naar jullie verslag. Go, Daan!

      /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    lijkt me heel tof.
    zijn die ideén voor animatie series voor nickelodeon of disney xd ofzo?.
    veel plezier alvast.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Dat is mogelijk, ja. Er zijn heel wat grote netwerken die op zoek zijn naar talent, zoals BBC, Walt Disney, KRO, MTV, Nickelodeon…

        /   Beantwoorden  / 
      1. peter

        oow das echt heel tof.
        plaatsen jullie het ook op de blog.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Sam Verschraegen

    Ik ben ook heel benieuwd :D Heel wat vette studios die projecten komen voorstelle !

      /   Beantwoorden  / 
  4. Patrick Nijman

    Wij zijn ook van de partij :D Voor ons de eerste keer. Natuurlijk om de Tumblies te promoten maar ook om wat aansluitingen te vinden bij andere studio’s etc.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.