Eerste teaser voor Approved for Adoption

Het ontroerende verhaal van een man die als kind werd geadopteerd en jaren later zijn geboorteland bezoekt. Herinneringen borrelen onvermijdelijk op…

Approved for Adoption vertelt het verhaal van een man die als kind werd geadopteerd. Op vijfjarige leeftijd werd hij door een politieagent op straat gevonden in Seoul. Wat later was hij een van de honderdduizenden Zuid-Koreaanse kinderen die een betere thuis kregen in een ander land. België, in zijn geval.

Later, op 42-jarige leeftijd, besluit cartoonist Jung om zijn roots op te zoeken, want hij voelde zich altijd een beetje ontheemd (déraciné, letterlijk: ontworteld, wat in de teaser mooi wordt uitgebeeld). Hij reist voor het eerst naar zijn geboorteland. Om er de sfeer op te snuiven, te wandelen door het land van zijn ouders, misschien zijn biologische moeder vinden. Leeft ze nog? Wil ze hem zien?

De reis, zowel een zoektocht als een verzoening met zijn oorsprong, rakelt heel wat jeugdherinneringen op. Die werden allemaal uitgetekend en geanimeerd. Het verhaal is ook gebaseerd op Couleur de peau: miel (Huidskleur: honing), de tweedelige, biografische manga (strip) van Jun Jung-sik. De film wordt geregisseerd door Jung en Laurent Boileau en is een productie van Mosaïque Films. Approved for Adoption wordt een mengeling van een animatiefilm (70%) en een documentaire met levensechte beelden (30%).

De nieuwe animatiefilm wordt in de Franse bioscopen verwacht in 2012. Wie dit jaar naar het wereldberoemde animatiefilmfestival in Annecy gaat, kan daar op 9 juni 2011 een programma bijwonen waarin de regisseurs en de producent meer over de film vertellen en fragmenten laten zien.

Meer informatie vind je op approved-for-adoption.blogspot.com.

Eerste teaser voor Approved for Adoption

Lees ook:Eerste clip uit Approved for Adoption
Lees ook:Plaatjes uit Couleur de Peau: Miel
Lees ook:Winnaars van Annecy 2012
Lees ook:Korte animatiefilm: Migropolis
Lees ook:Knappe trailer voor The Mouse That Soared

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.