Vier nieuwe superheldenfilms

2013 brengt nieuwe avonturen voor Batman, Superman, The Flash en meer.

Op Comic-Con in New York hebben Warner Brothers Animation en DC Comics de volgende reeks aangekondigd van animatiefilms die gebaseerd zijn op de avonturen van allerlei bekende superhelden. De vier animatiefilms die in 2013 verschijnen zijn:

Batman: The Dark Knight Returns Part 2

Geen verrassing, want de trailer verscheen eerder deze week al op onze site. In de adaptatie van Frank Millers stripreeks heeft een bejaarde Bruce Wayne opnieuw de cape van Batman om zich heen geslagen en krijgt hij hulp van een verse, vrouwelijke Robin. Niet iedereen in Gotham is even blij met de terugkeer van de gemaskerde held. Zowel de politie als de Joker maken jacht op Batman, die zelfs de overheid en Superman achter zich aan krijgt.

Superman: Unbound

De geanimeerde film is gebaseerd op het Superman: Brainiac-verhaal van auteur Geoff Johns en tekenaar Gary Frank. De vijfdelige stripreeks verscheen in 2008 in Action Comics. In het verhaal nemen de bekende man van staal en zijn nichtje Supergirl het op tegen Brainiac, een buitenaards wezen dat de planeet wil vernietigen.

Justice League: Flashpoint

De geruchten uit april zijn bevestigd. De film is gebaseerd op de vijfdelige stripreeks Flashpoint, geschreven door Geoff Johns en getekend door Andy Kubert. In het verhaal belandt Barry Allen (The Flash) in een alternatief universum. Alles is er anders en Superman en de Justice League bestaan er niet eens. Met de hulp van Batman probeert hij terug te keren naar de realiteit.

LEGO Batman: DC Heroes Unite

Een nieuwe, geanimeerde film in de stijl van de populaire Lego Batman-games. In tegenstelling tot de drie bovenstaande tekenfilms wordt deze film met de computer geanimeerd. Net als het videospel zal de prent een heleboel bekende superhelden en -schurken bevatten. In het kindvriendelijke verhaal komt de heldhaftige Justice League (Batman, Robin, Superman, Wonder Woman, Martian Manhunter, Cyborg en Green Lantern) in actie wanneer Lex Luthor en de Joker samenwerken met andere slechteriken zoals Penguin, Two-Face, Riddler en Harley Quinn. Ook Commissioner Gordon is van de partij. De film moet naar verluidt de grappigste DC-animatiefilm ooit worden.

(Via World’s Finest en IGN)

Lees ook:Flash-superheldenfilm in de maak
Lees ook:Eerste details The Flashpoint Paradox
Lees ook:Drie nieuwe superheldenfilms aangekondigd
Lees ook:Trailer voor Flash-film
Lees ook:Trailer nieuwe Justice League-film

5 reacties op “Vier nieuwe superheldenfilms

  1. TAZ

    ten eerste tel ik dat er 5 nieuwe animatie films komen als die van the flash teminste niet aan die van justice league gekoppeld zit en het om 2 aparte films gaat.
    verder is het mij bekend dat er van de bovenste 2 een animatie film zou gaan was al aangekondigd in eerdere berichten.
    van de andere 3 wist ik het nog niet maar nu wel dus ook leuk om te weten.
    dan komt er volgend jaar dus de animatie film superman: unbound uit en de nieuwe live action film superman: the man of steel.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    een vraagje,
    WAAROM TOCH STEEDS DIE SUPERHELDEN?! IK WORD ER SCHIJTZIEK VAN!!!!
    .

    Met de allerbeste groeten, Roel

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

      Loop jij ook een restaurant binnen om vervolgens te schreeuwen en te vragen waarom ze altijd eten verkopen? Jezus. Wat denk je dat DC COMICS en WARNER BROTHERS ANIMATION anders zouden maken dan superheldenfilms? Da’s toch normaal. Als je het niet leuk vindt, dan negeer je het nieuws toch gewoon?

      @TAZ: Geen vijf, maar vier films. Zoals het correct in het artikel staat. Want natuurlijk gaat het om de zelfde film over Flashpoint. Ze gaan er niet meteen twee uitbrengen…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Doc

        Van dat restaurant wordt anders wel verwacht dat het vers voedsel serveert en niet de verrotte opgewarmde kliek van een jaar geleden. En dat is wat die superhelden-uitgevers wel doen.

          /   Beantwoorden  / 
        1. DragonMaster

          Mooi gezegd, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Het zijn niet allemaal hits, maar ik vond die nieuwe The Dark Knight Returns deel 1 wel een film om van te smullen. Dat ze liever bekende strips verfilmen dan iets nieuws te verzinnen, is een algemeen probleem in Hollywood.

            /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.