Animatiefilms op tv (1 – 7 mei)

Animatiefilms op tv (1 mei - 7 mei 2010)

Het nieuwe weekoverzicht bevat enkele leuke animatiefilms, waaronder enkele geliefde tekenfilmklassiekers van Walt Disney.

Zaterdag 1 mei

Dvd-cover Het Speelplein: Grote Vakantie10.30 – 12.00 Recess: School’s Out / Het Speelplein: De Grote Vakantie (Disney XD)

Het einde van het schooljaar is eindelijk in zicht en TJ Detweiler kijkt uit naar de zomer. Wanneer echter al zijn vrienden op kamp gaan, Mickey zanglessen gaat volgen en Spinelli nieuwe worsteltechnieken wil leren, is de verveling snel nabij. Tot TJ een duister plan op het spoor komt om alle zomervakanties af te schaffen: het krankzinnige ex-schoolhoofd, Dr. Benedict, wil een laserstraal gebruiken om het voortdurend winter te laten zijn. Deze grimmige bedreiging van nooit meer zomervakanties doet TJ besluiten al zijn vrienden te verzamelen en ook nog eens de krachten te bundelen met onverwachte bondgenoten zoals Juf Finster en de schoolstaf, om de schoolvakantie te redden. Al snel ontdekken TJ en zijn vrolijke benden dat er een held in elk van hen schuilt.

Dvd-cover TinkerBell12:00 – 13:10 TinkerBell (Disney Channel)

Reis af naar de geheime wereld van Pixie Hollow en hoor Tinkerbell voor de eerste keer spreken terwijl het verbazingwekkende verhaal van Disney’s meest bekende elfje eindelijk wordt onthuld in de gloednieuwe animatiefilm TinkerBell. Heb je je ooit afgevraagd waar de natuur haar gloed vandaan haalt, wie de natuur licht en kleur geeft terwijl de seizoenen komen en gaan? Ga een land vol avontuur en mysterie binnen als Tinkerbell en haar vier beste vriendinnen winter in lente veranderen. Ze leren, met de kracht van geloof, vertrouwen en een klein beetje elfenstof, hoe belangrijk het is om trouw aan jezelf te blijven. Tinkerbell eert het geliefde elfje en haar eerste animatiefilm, boordevol plezier en fantasie.

Zondag 2 mei

Dvd-cover Het Dappere Broodroostertje16:00 – 17:10 TinkerBell (Disney Channel)

herhaling van zaterdag, zie bovenaan voor de beschrijving

16.05 – 17.35 The Brave Little Toaster / Het Dappere Broodroostertje (Nickelodeon)

Als een klein jongetje samen met zijn ouders op vakantie gaat, denken de huishoudelijke apparaten dat ze voor altijd worden achtergelaten. Onder leiding van een dapper broodroostertje, besluiten ze de hele familie achterna te gaan. Ze reizen staf en land af, op zoek naar hun jonge baasje en beleven onderweg allerlei spannende avonturen.

Maandag 3 mei

Dvd-cover Antz14.20 – 15.40 Antz (BBC 1)

Het leven is geen makkie voor Z, een eenvoudige werkmier, die temidden van zijn miljarden soortgenoten de kansloze hoop koestert om een afspraakje te maken met de dame van zijn dromen, Prinses Bala. Maar als hij de plaats inneemt van zijn vriend die als Rambo-mier in het leger zit, volgende de bizarre gebeurtenissen elkaar in rap tempo op. De oorlog tegen de termieten en zijn speurtocht naar het beloofde land Insectopia leiden onvermijdelijk tot een confrontatie met de meedogenloze Generaal Mandible, die de hele kolonie met de grond gelijk wil maken. Van een anonieme werkmier groeit Z uit tot Held Van De Grote Hoop.

Dvd-cover Robots20.30 – 22.10 Robots (RTL 8 )

Dit vrolijke avontuur gaat over de tienerrobot Rodney die maar één droom heeft: uitvinder worden. Om zijn droom te verwezenlijken en zijn grote voorbeeld, uitvinder Bigweld, te ontmoeten, vertrekt Rodney naar Robot City. Daar ontdekt hij al snel dat de gemene robot Ratchet de touwtjes in handen heeft en dat hij Bigweld heeft verdreven. Samen met zijn vriendjes ‘de Rusties’, een groep rebelse en doldwaze tieners, gaat Rodney de strijd aan. Maar zal hij erin slagen zijn idool te vinden, de slechte robots te verslaan en zijn droom uit te laten komen?

Woensdag 5 mei

Dvd-cover Pokémon: Destiny Deoxys10.00 – 11.30 Pokémon 7: Destiny Deoxys (Disney XD)

Een vreemde meteoor met een krachtig geheim stortte vier jaar geleden neer op aarde. Nu lijkt het erop dat de meteoor eindelijk zijn geheim gaat prijsgeven. Net nu Ash, Pikachu en alle andere Pokémon vrienden op weg zijn naar Larousse City. Aangekomen in deze ‘high tech’ stad ontmoeten ze Tory, een nieuwe vriend die bang is voor Pokémon en hun trainers. Plotseling verschijnen er mysterieuze lichten boven de stad en tegelijkertijd verschijnt Deoxys, een Pokémon zoals je nog nooit hebt gezien! Dan ontstaat er een strijd tussen Deoxys en de Pokémon Rayquaza. Ash, Pikachu en hun vriendjes moeten alles op alles zetten om ze te stoppen.

Donderdag 6 mei

Dvd-cover Peter Pan10.00 – 11.30 Peter Pan (Disney XD)

De magie begint wanneer de jongen-die-nooit-volwassen-wordt het raam van de kinderkamer van de familie Van Dalen binnen vliegt. Hij is op zoek naar zijn verdwenen schaduw. Peter leert Wendy, Jan en Michiel, geholpen door zijn speelse maatje Tinkelbel, hoe ze kunnen vliegen. Dan gaan ze op weg naar Nooitgedachtland, dat onder de tweede ster rechts ligt, en dan rechtdoor. Daar wachten de beruchte Kapitein Haak en zijn bende roekeloze piraten hen op, klaar om Peter Pan en de ondeugende Slimme Jongens te terroriseren. Maar er staat ook een bepaalde tikkende krokodil te wachten; precies op tijd om de slechte piraat te verrassen!

(Met dank aan Titia en Tünde voor de tips)

Lees ook:Animatiefilms op tv (12 – 18 februari)
Lees ook:Animatiefilms op tv (11 – 17 september)
Lees ook:Animatiefilms op tv (27 november – 3 december)
Lees ook:Trailer Tinker Bell and the Great Fairy Rescue
Lees ook:Animatiefilms op tv (24 april – 30 april)

8 reacties op “Animatiefilms op tv (1 – 7 mei)

  1. Jeroen

    Help me out here, wat hebben we in Belgie op digitale TV.
    Disney Channel of Disney XD?
    .
    Heb eigenlijk eens zin in een portie nostalgie met Pokémon!! XD

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Vlaanderen heeft Disney Channel (VL).

        /   Beantwoorden  / 
  2. baka dude

    alleen Robots. lijkt me leuk! gaat het hier om de Engelse versie of de Nederlandse dub met JeWeetZelúf Ali-b o.a.d in de Cast

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

      Ik neem aan dat het de Engelse versie is. Op de website van upc staat namelijk “Met: Ewan McGregor, Robin Williams, Halle Berry”

      Antz wilde ik al een tijdje zien dus die ga ik zeker kijken!

        /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    peter pan
    zal wel peter pan 2 wel zijn

      /   Beantwoorden  / 
  4. Vianerd

    Hm, een vriendin heeft me aanbevolen om The Brave Little Toaster te gaan kijken. Dat ben ik dus van plan, maar eh, is ‘ie in ‘t Engels? Ik neem aan van niet (schaamt u diep, Nickelodeon.) maar ‘t is wel ‘t vragen waard. Toch? Heh, ik heb nogal een aversie tegenover Nederlandse na-synchronisaties.

    Ik weet niet eens of ik uberhaupt de tijd heb aangezien ik op kamp ga, maar toch…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Gezien het tijdstip en de zender vrees ik inderdaad dat ze van The Brave Little Toaster de Nederlandstalige versie zullen uitzenden.

        /   Beantwoorden  / 
  5. baka dude

    bedenk me net dat ik Antz ook nooit heb gezien, ;) maar die kan nooit zo goed wezen als een Luizen leven :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.