Nieuwe videoclip Paul Heaton in 2D

Op amper twee weken tijd een animatiefilmpje maken voor een nieuwe single? Niet eenvoudig, maar het resultaat vind je verder in dit bericht.

Paul Heaton is een Engelse singer-songwriter en voor de videoclip voor zijn nieuwe single I Do (uit het album The Cross Eyed Rambler) ging hij aankloppen bij Pew36 Animation Studios in Southampton, waar ze met het videofragment voor een 2D-aanpak kozen. De website van Pew36 bevat enkele leuke demo’s en is een bezoekje waard. (Vreemd genoeg is de website op het moment van de publicatie van dit bericht tijdelijk onbereikbaar.)

Het filmpje speelt zich de hele duur van de clip af op dezelfde locatie. Dat betekent echter niet dat je ook steeds hetzelfde te zien krijgt. Wie namelijk goed oplet, merkt dat er zich binnen de beperkte ruimte allerlei miniverhaaltjes afspelen. De man die een affiche voor de zanger komt aanplakken, de jongens die een balletje trappen in het park, de man die dronken uit de kroeg komt, de vrouw die vogels komt voeren, de kinderen die de school uit stormen, de lifter die verschillende bordjes omhoog houdt… Soms zie je die details maar als je het fragment een tweede keer bekijkt. Wie het resultaat wil bekijken dat de studio voor elkaar bokste, kan dat hier:

Lees ook:Korte animatiefilm: Kickball
Lees ook:Aparte animatie in We Got Time
Lees ook:Korte animatiefilm: Murphy Was Here
Lees ook:Jezus Christus is voor condooms
Lees ook:Google eert Freddie Mercury met animatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.