Pixar Canada sluit deuren

Pixar

Pixars animatieafdeling in Canada wordt onverwachts opgedoekt.

Pixar CanadaIets meer dan drie jaar geleden schreven we hoe Pixar een dochterstudio opende in Vancouver. De taak van Pixar Canada was om korte films en specials te maken die gebaseerd zijn op de bekende personages uit de animatiefilms van Pixar.

Voorbeelden van de Canadese producties zijn enkele Toy Story Toons (Small Fry, Partysaurus Rex) en Cars Toons (Air Mater, Time Travel Mater).

Als een donderslag bij heldere hemel raakte vandaag bekend dat Pixar Canada wordt gesloten – na amper drie jaar. Een honderdtal mensen staan plotseling op straat en moeten op zoek naar een nieuwe baan.

Toy Story“Er werd beslist om de werkzaamheden opnieuw scherp te stellen en alle middelen onder één dak te brengen”, vertelde Disney-woordvoerder Barb Matheson aan de Canadese nieuwssite The Province. Met dat ene dak wordt verwezen naar de hoofdstudio van Pixar in Emeryville (Californië).

Pixar zelf bracht ook een verklaring naar buiten: “Het team van Pixar Canada heeft een fantastische verzameling korte films gemaakt sinds de opening in 2010. Omdat de dynamiek van de animatie-industrie voortdurend verandert, moeten we onze studio en het productieproces blijven aanpassen. Daarom gaan we onze creatieve en zakelijke afdelingen samenbrengen onder één dak. Pixar Canada houdt met onmiddellijke ingang op met produceren.”

Pijnlijk is dat een dag eerder een artikel werd gepubliceerd waarin met tekst en foto’s een prima beeld werd geschetst van de mooie, uitgebreide animatiestudio in Canada. Dat is nu niet meer dan een goede advertentie voor de volgende koper van het gebouw…

Promotiefilmpje voor Pixar Canada in 2010

(Via Cartoon Brew)

Lees ook:Nieuwe kortfilms van Pixar komen straks uit Canada
Lees ook:Kortfilms van Toy Story in de maak?
Lees ook:Leuk promotiefilmpje voor Pixar Canada
Lees ook:Disney geeft Mater een lego-avontuur
Lees ook:Een nieuwe Cars Toon: Monster Truck Mater

Eén reactie op “Pixar Canada sluit deuren

  1. peter

    jammer alweer 100e werkeloosen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.