Discussieer mee over Ice Age en win!

Ice Age 2: The Meltdown draait vanaf vandaag. Is het een waardige opvolger van deel 1? Ik heb nog geen idee; ik zie de film pas morgen. Maar het leek me leuk om er een stelling op los te laten. Met prijzen! De opdracht is simpel: post een reactie op de stelling hieronder. Vertel of je het eens of oneens bent, en vooral ook waarom. Ik geef twee prijzen weg: eentje aan iemand die het eens is met de stelling, en eentje aan iemand die het oneens is. Ik kies uiteraard degenen met de beste argumenten! Allebei de winnaars winnen een maand onbeperkt films kijken via Keeno.

De stelling:
Ice Age 2 is een onnodige herhaling van de eerste film.
Om kans te maken op de prijs moet je naar keuze je emailadres of je
postcode vermelden bij je post. Anders is niet na te gaan of de prijs
naar de juiste persoon gaat. Je kunt tot en met vrijdag 7 april
meedoen. Op 8 april maak ik de winnaar hier bekend, onder de reacties.
De winnaars kunnen hier dan lezen wat ze moeten doen om hun prijs te
incasseren. Succes!

Lees ook:Discussieer mee en win!
Lees ook:Winnaars Animatie Festival Zwolle
Lees ook:Winnaars Kung Fu Panda wedstrijd
Lees ook:Win een Keeno-maandabonnement!
Lees ook:Prijzenregen voor animatiefilms

19 reacties op “Discussieer mee over Ice Age en win!

 1. ronald

  Niets is onnodig, voor degene die 1 leuk vonden vinden dit ook leuk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank Zonnenberg

  Als een film zo mooi is gemaakt ken je er naar blijven kijken en alles is elke keer weer anders als je goed kijkt!

  Frank Zonnenberg
  Stobbe 32
  3362 JH
  Sliedrecht

    /   Beantwoorden  / 
 3. Femmie mulder

  Ik vind deze geen herhaling van de eerste , de eerste vond ik mooier.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Herman Geers

  Als deze film in de buurt komt van no. 1 vind ik het best.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Chris Otto

  Het is echt géén onnodige herhaling.
  alleen de avonturen van Scrat de pre-historische eekhoorn waren al een vervolg waard!

  Die zijn echt hilarisch, zelfs in de trailer.

  Alléén daar voor ben ik de film gaan kijken.

  Het is alléén dat hij zijn orginaliteit kwijt raakt wat de hoofdrolspelers zijn al bekend.

  Ice-Age 2 is zeker het kijken waard jong en oud!

    /   Beantwoorden  / 
 6. T. van der Vorst

  mee oneens.
  Ice Age II is boeiend genoeg om te blijven kijken zelfs voor volwassenen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Laura Hofman

  Eens, Ice Age 1 vond ik wel aardig, deze tweede film is een slap aftreksel. Jammer!

    /   Beantwoorden  / 
 8. Conny Heijnen

  Ice-Age 2 lijkt me leuk, ik kan niet wachten te ontdekken hoe het verder gaat met dat eekhoorntje!!!

    /   Beantwoorden  / 
 9. Daphne Drunnen

  Het is grappig van die films, voor sommige dan. Ik heb 1 gezien, die vond ik al saai, dus meer voor kleinere kinderen vind ik. Dan ook nog eens een 2? Mij best. Zolang ik hem maar niet hoef te zien. Het zijn gewoon niet mijn soorten films, mijn mening.

    /   Beantwoorden  / 
 10. P vroegop

  Deel II lijkt me niet veel toe te voegen aan deel I.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Ralph van Dijkhuizen

  Lijkt me sterk anders zou het gewoon deel 1 zijn…

    /   Beantwoorden  / 
 12. Jessica

  Onnodige herhaling nee. Een herhaling ja. De 1e ice age is natuurlijk geniaal gemaakt en omdat te evenaren is dus moeilijk is jammer genoeg niet gelukt maar hij is nog steeds wel erg leuk. Maar ja moet toch me dvd collectie aanvullen hé. En aanschaffen doe ik zeker.
  email: [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 13. Jessica

  Onnodige herhaling nee. Een herhaling ja. De 1e ice age is natuurlijk geniaal gemaakt en omdat te evenaren is dus moeilijk is jammer genoeg niet gelukt maar hij is nog steeds wel erg leuk. Maar ja moet toch me dvd collectie aanvullen hé. En aanschaffen doe ik zeker.
  email: [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 14. Froukje

  Leuke film, voor kinderen en voor volwassenen! Op naar deel 3!

    /   Beantwoorden  / 
 15. Dimitry van Tol

  Ik ben het oneens met de stelling dat Ice Age 2 een onnodige herhaling is van de eerste film. Natuurlijk zijn er wel de herhalende elementen o.a. de hoofdrol spelers en de humor maar dat zijn juist de elementen die ervoor zorgen dat je naar deel 2 van de film gaat. Met name de humor is goed doordacht en soms net een tikkeltje diepgaander dan in deel 1. Dit komt de film alleen maar ten goede net als de verwijzingen naar bekende muziek nummers in bepaalde scènes en historische punten ( de boot waar ze heen reizen verwijst naar de Ark van Noach ). Tevens is er goed ingespeeld op de karakters van de film en het terug kerende gevaar van het smeltende ijs. Werd er in het eerste deel veel aandacht besteed aan de menselijke baby en de sabeltand tijger Diego, nu word er meer aandacht besteed aan Manny ( de mammoet ) die in het eerste deel juist een beetje op de achtergrond bleef. Sid ( luiaard ) zorgt weer voor onverwachte humor en was dit keer wat diepgaander door in te spelen op Diego zijn angst voor water. Tevens zorgde de vrouwelijke mammoet die dacht dat ze een possum ( een buidelrat als ik het goed heb ) voor een onverwachte draai in het liefdes verhaal van Manny. Enige zeer kleine minpunt wat ik bespeurde is dat Scrat ( de prehistorische eekhoorn ) ietwat weinig in de film voorbij kwam. Paar scènes in het begin en tussen door en een ietwat langere scène aan het eind die zijn karakters toch weer volledig ten goede kwam en wat de humor in de film alleen maar vergrote. Zeker het onroerende einde met de kudde mammoets of moet ik zeggen mammoeten, wat net als in deel 1 toch de mensen weer ontroerd ( het werd opvallend stil tijdens dat moment in de bioscoop zaal ) maken deze film en must see voor de animatie liefhebbers en alle andere die van goed geplaatste humor houden.

  [email protected]

    /   Beantwoorden  / 
 16. Ramona Franken

  Ik ben het oneens met de stelling dat het een dat het een herhaling is van deel 1. Het gaat er nu meer om Manny (de mammoet)dat die toch niet uitgestorven is, want later in de film zie nog meer mammoeten. En wat ook leuk is in de film dat er een vrouwelijke mammoet is die denkt dat ze een buidelrat is. Sid heeft ook wel een leuke rol gekregen en Diego die angst heeft voor water en dankzij de hulp van Sid eraf is gekomen.
  Wat ik wel jammer vind is dat Scrat (de eekhoorn) niet echt een grote rol had ja je zag hem wel in beeld maar dat waren maar stukjes ik vind dat die ook meer een rol had kunnen krijgen. En er zaten ook wat zielige momenten in dat ik bijna een traantje moest weg pinken. En in deel 1 ging het om het kind en nu ging het om de dieren die zich veilig moesten stellen voor het smeltende ijs. Het is een leuke film met soms een tikkeltje emotie en dat vind ik wel goed in deel 1 had je het ook maar nu meer.

    /   Beantwoorden  / 
 17. Ferry Piekart

  Bizar. Nou dacht ik toch echt dat ik de uitslag van deze wedstrijd vorige week had gepost. Staat-ie hier niet, merk ik nu. Dus alsnog: de winnaars!

  De keuze was weer eens niet zo moeilijk, want de meeste inzenders hebben geen contact-info vermeld, waardoor ik ze geen prijs kan toekennen.

  Gelukkig had degene met het langste betoog wèl zijn email-adres vermeld: Dimitry van Tol. Hij beargumenteerde uitvoerig waarom hij het oneens is met de stelling, en wint daarmee een maand-abonnement van Keeno. Gefeliciteerd!

  Omdat er verder niemand is die het eens was met de stelling (althans, niemand die contact-info vermeldde), heb ik besloten het tweede abonnement ook aan iemand die het oneens was te geven: Jessica. Zij stelde dat de film weliswaar een herhaling was, maar geen onnodige herhaling. Ook Jessica krijgt een Keeno maand-abonnement!

  Beide winnaars ontvangen via e-mail bericht over hun prijs.

    /   Beantwoorden  / 
 18. Ferry Piekart

  Het blijkt dat de meeste inzenders van deze wedstrijd (in tegenstelling tot wat ik in mijn vorige berichtje schreef) wel degelijk contact-info bij hun inzending hadden geplaatst. Helaas was die voor mij echter onzichtbaar; een probleem dat nu is opgelost. Ik heb nog even gekeken of er iemand is benadeeld door deze fout, maar ik merkte dat de twee inzendingen die in mijn ogen het beste waren, ook echt de prijs hebben gekregen. Res mij dus slechts een excuus voor de opmerking dat heel wat mensen zijn ‘vergeten’ contact-info bij hun inzending te plaatsen… sorry, dat lag aan ons, het stond er wel degelijk bij!

    /   Beantwoorden  / 
 19. sanne

  Ik vind dat ice age 2 geen onnodige herhaling is van de eerst. Omdat er nog genoeg vraag is naar zulke films, er zijn genoeg mensen die het fanastisch vinden. Kijk maar naar shrek enzo.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.