Kanshebber Beste Animatiekortfilm ‘09: The Lady and the Reaper

Ontdek de kortfilm The Lady and the Reaper

Deel vijf uit ons overzicht van de tien geselecteerde kortfilms.

Filmposter The Lady and the ReaperVandaag staat The Lady and the Reaper in de kijker, het eerste kind van regisseur en scriptschrijver Javier Recio Gracia. De studio achter de kortfilm is Kandor Moon (een fusie van Kandor Graphics en Green Moon).

De Spaanse animatiestudio bracht dit jaar ook The Missing Lynx uit, een avontuurlijke film over enkele opgejaagde, exotische dieren die dit jaar strijdt voor een Oscar voor Beste Animatiefilm.

Met La Dama y la Muerte waagt de studio zich ook op het terrein van de kortfilms en veroverde meteen ook een plaatsje op de shortlist voor Beste Animatiekortfilm. Net als bij The Missing Lynx treedt acteur Antonio Banderas op als een van de producenten.

Het oude vrouwtje uit de kortfilm The Lady and the ReaperThe Lady and the Reaper gaat over een oude vrouw die eenzaam achterblijft na de dood van haar man. Wanneer ze op een avond haar laatste adem uitblaast en de Reaper (de man met de zeis) haar komt halen, steekt een overijverige dokter daar een stokje voor. Hij brengt het vrouwtje weer tot leven, maar dat pikt de Reaper natuurlijk niet.

Wat volgt is een grappig verhaal waarbij de weduwe heen en weer wordt geslingerd van de aardse wereld naar het hiernamaals en weer terug.

De levensreddende spelbedervers uit The Lady and the ReaperHet filmpje, dat een doodserieus onderwerp als sterven op een cartooneske manier benadert, is oorspronkelijk gemaakt als een 3D-productie. Op het eerste gezicht ziet The Lady and the Reaper er best mooi uit en voor de muziek kozen ze enkele knappe, bekende songs. Met het verhaal is dan ook vast iets leuks te doen, maar een beoordeling laat nog op zich wachten tot de volledige kortfilm beschikbaar is.

Het volledige filmpje is namelijk nergens online te vinden (tips zijn altijd welkom!), maar behalve de trailer heb ik ook de openingsscène van het filmpje gevonden. Beide fragmenten kun je onderaan in dit bericht bekijken, net als enkele posters, een stukje artwork en een aantal afbeeldingen van de hoofdpersonages.

Afbeeldingen The Lady and the Reaper (klik voor hoge resolutie)

Hoofdpersonages uit The Lady and the Reaper

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket

Filmposter The Lady and the Reaper Artwork The Lady and the Reaper

Openingsscène The Lady and the Reaper

Trailer The Lady and the Reaper

(Via officiële website, ErnestoAnimation en ZapatillasRusas)

Lees ook:Bekijk kortfilm The Lady and the Reaper online
Lees ook:Eerste blik op Goleor: The Scale and the Sword
Lees ook:Trailer voor Knights of Valour
Lees ook:Het verhaal boven alles in The Missing Lynx
Lees ook:Nieuwe teaser Justin and the Knights of Valour

Eén reactie op “Kanshebber Beste Animatiekortfilm ‘09: The Lady and the Reaper

  1. Jeroen

    Dit ziet er echt wel goed uit, I’m loving the design choices!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.