Werelddag van de animatie op 28 oktober

Zondag 28 oktober vieren we feest want dan is het werelddag van de animatie. Zowel in Brussel als in Parijs kan je terecht voor een uitzonderlijk evenement.

In Brussel kan je een uiterst interessante dag beleven. Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) organiseert een boeiend en uniek ontdekkingsparcours langs drie Brusselse animatiestudio’s: nWave Pictures, Walking The Dog en de stop-motion studio Beast Animation.

De uitgebreide omschrijving van de dag luidt als volgt: Animatiestudio’s zijn werelden op zich waar je als buitenstaander moeilijk binnen komt. Dat Vlaanderen kwalitatieve animatiefilms produceert, lijkt een goed bewaard geheim. Op de Werelddag van de Animatie worden de geheimen echter ontsluierd: je krijgt de unieke kans om een blik op wat er gebeurt achter de schermen van de Vlaamse animatiewereld, en je wordt ondergedompeld in zeer uiteenlopende animatietechnieken. Bovendien krijg je in absolute avant-première fragmenten te zien van een aantal nieuwe animatiefilms.

Walking the Dog is gespecialiseerd in 2D en 3D–animatie, en is momenteel in volle ontwikkeling met de lange animatiefilm ‘Sambora’. De productie van de belangrijke internationale animatiefilm ‘Brendan and the Secret of Kells’ is net achter de rug.

nWave Pictures werkt aan de 3D (stereoscopisch) geconcipieerde en computergegeneerde lange animatiefilm ‘Fly me to the Moon’. Deze komt in januari 2008 uit in België, maar op de Werelddag van de Animatiefilm laat nWave Pictures je als eerste proeven van deze bijzondere stereoscopische ervaring.

Beast Animation is gespecialiseerd in de animatietechniek Stop-Motion. Het jong, creatief geweld draait op volle toeren nu de productie van de lange animatiefilm ‘Paniek in het dorp’ opgestart is.

Voor 8 euro ben je ongeveer 4 uur lang op stap inclusief een dagpas voor het openbaar vervoer en een snack. Je kan je op de site van FlandersAnimation inschrijven. Ik vind het enorm spijtig dat ik zelf reeds andere verplichtingen heb, maar wie weet zijn er enkele gelukkigen onder jullie die er wel bij kunnen zijn.

Als je heel toevallig in Parijs bent tussen 24 en 28 oktober, kan je in het kader van de werelddag van de animatie terecht in het Centre Pompidou voor een zevental thematische voorstellingen, debatten en ontmoetingen over de animatiefilm in Nederland. Het programma is heel uitgebreid en kan je hier in detail bekijken. Het wordt alleszins een uniek eerbetoon aan de animatiefilm van de lage landen.

(Tommy, bedankt voor de tip!)

Lees ook:
- In 3 dimensies naar de maan met Fly Me to the Moon
- Tv tip: Jeroen Krabbé bekijkt de animatiefilm in Nederland

Lees ook:Dancing videoclip van Yuval en Merav Nathan
Lees ook:Animal Logic maakt dinosaurussen in 3D
Lees ook:In 3 dimensies naar de maan met Fly Me To The Moon
Lees ook:Download Stop Motion Magazine nummer drie
Lees ook:Welkom Andreas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.