In 3 dimensies naar de maan met Fly Me To The Moon

Fly Me to the Moon is de allereerste computeranimatiefilm ter wereld die exclusief in 3D gecreëerd en gedistribueerd wordt. De film is een productie van het Belgische bedrijf nWave, dat bekend staat om zijn 3D creaties. Fly Me to the Moon is hun eerste langspeelfilm. De regie is in handen van Ben Stassen en het script is geschreven door Domonic Paris van Illuminata Pictures.

Drie jonge vliegjes schrijven geschiedenis door als eerste van hun soort (weliswaar als verstekeling) naar de maan te vliegen. Samen met Buzz Aldrin, Neil Armstrong en Michael Collins gaan ze aan boord van de Apollo 11 een ongekend avontuur tegemoet in het jaar 1969.

De Belgische productie heeft een indrukwekkende sterrencast: Christopher Lloyd, Tim Curry, Kelly Ripa, Nicollette Sheridan en Robert Patrick lenen hun stem. Zelfs een cameo van gevierd astronaut Buzz Aldrin ontbreekt niet.

nWave Pictures staat ook bekend om zijn 3D/4D voorstellingen in attractieparken. In het Bellewaerde Park te Ieper (BE) kan je nu al terecht voor een 13 minuten durende 4D adaptatie van Fly Me to the Moon. Ook Pandadroom in de Efteling is een creatie van nWave.

De teaser trailer van Fly Me to the Moon kan je rechtstreeks bekijken via deze link. Voor een grotere versie kan je terecht op de officiële website. Je klikt hiervoor rechtsonder op ‘View the teaser’. Als je linksboven klikt kan je een 3D clip bekijken, maar dan moet je wel een 3D bril hebben natuurlijk… De animatiefilm zal enkel te bezichtigen zijn in speciale 3D zalen. Imdb vermeldt een Belgische release op 30 januari 2008. Voor Nederland is nog geen informatie beschikbaar.

Lees ook:Nieuwe trailer Fly Me to the Moon
Lees ook:Werelddag van de animatie op 28 oktober
Lees ook:Filmrecensie 3D-voorstelling Fly Me To the Moon
Lees ook:Meer nieuws over de avonturen van schildpad Sammy
Lees ook:Zwemsationele afbeeldingen uit Sammy’s Avonturen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.