Oscar genomineerde kortfilms: La maison en petits cubes


Voorlaatste in het rijtje van Oscar genomineerde kortfilms is La maison en petits cubes. Deze kortfilm werd geregisseerd door Kunio Kato en geproduceerd door Kusakabe Masanori en Yuko Shin van Robot Communications Inc.

La maison en petits cubes vertelt het verhaal van een oude man in een wereld die overspoeld wordt door water. Om het steeds rijzende water voor te zijn bouwt hij huis boven huis boven huis. Het is een verhaal over zijn herinneringen aan zijn familie.

Spijtig genoeg konden we geen volledige versie van La maison en petits cubes vinden, maar bij lees verder kan je alvast een 30 seconde durende trailer bekijken.

Oscar genomineerde kortfilms: Presto

Derde in het rijtje van Oscar genomineerde kortfilms is het paradepaardje van Pixar: Presto. Presto was al op het grote scherm te zien als voorfilmpje voor de kaskraker Wall-E en verdient nu ook zelf een beetje roem met zijn Oscarnominatie.

Presto vertelt het verhaal van een goochelaar en zijn konijn. Nadat Presto de goochelaar zijn konijn een keer te veel vergeten te voederen is ontdekt hij dat hij niet de enige is met enkele trucks in zijn doos. Bij lees meer kan je Presto alvast bekijken.

Oscar genomineerde kortfilms: Lavatory Lovestory

Eerder stelden we Oktapodi al aan jullie voor, maar vandaag is het de beurt aan de tweede Oscar – genomineerde kortfilm Lavatory Lovestory.

Lavatory Lovestory vertelt het verhaal van een eenzame toiletdame die op een dag een boeket bloemen in haar fooienpotje vindt. De kortfilm werd gemaakt door de Russische Konstantin Bronzit. Onderaan in dit bericht kan je het filmpje alvast bekijken.

6 Oscarnominaties voor Wall-E

Disney/Pixar’s Wall-E werd maar liefst 6 keer genomineerd voor een Oscar! In de categorie “beste animatiefilm” neemt het kleine robotje het op tegen superhond Bolt en Po uit Kung Fu Panda. Verder werd Wall-E ook genomineerd in de categorieën: “beste originele soundtrack voor een film”, “beste originele lied voor een film”, “beste geluidsbewerking”, “beste geluidsmix” en “beste originele verhaal”. Ook de kortfilm Presto was een oscarnominatie weggelegd in de categorie “beste  geanimeerde kortfilm”.  De goochelaar en zijn konijn nemen het op tegen iets minder bekende titels als La Maison en Petits Cubes, Lavatory – Lovestory, Oktapodi en This way up.
De Oscars zullen uitgereikt worden op 22 februari in het Kodak Theatre in Hollywood.