Illusionist-veteraan maakt Spring-Heeled Jack

Paul Dutton werkt aan Spring-Heeled Jack, een nieuwe tekenfilm over een duivels mysterieuze held die gigantisch ver kan springen.

Hoewel de naam Paul Dutton je misschien weinig zegt, heb je zeker al wat van zijn werk gezien. Recent werkte hij als director of animation aan The Illusionist, maar in het verleden animeerde hij mee aan films zoals Titan A.E., Osmosis Jones en Les Triplettes de Belleville.

In een interview met Bleeding Cool verklapte de man iets meer over zijn nieuwe project. Het wordt een klassieke, handgetekende animatiefilm die gebaseerd is op een boek van Philip Pullman. Hij is de schrijver van The Golden Compass, een fantasievol verhaal dat in 2007 werd verfilmd met Nicole Kidman en Daniel Craig. Als alles volgens plan verloopt, wordt Dutton de regisseur van de nieuwe prent. Een distributiemaatschappij vinden voor een 2D-film is niet zo vanzelfsprekend, maar hij hoopt dat het succes van The Illusionist dit iets makkelijker maakt.

Spring-Heeled Jack is een legende uit het Victoriaanse tijdperk. In de talloze versies rond deze ‘duivel met verende hielen’ gaat het steeds om een mysterieus personage dat zich met gigantische sprongen door het landschap bewoog. Een lieverdje was deze held niet. Deze Jack werd er meermaals van beschuldigd om mannen aan te vallen en hen enkele rake klappen te verkopen. Ook deinsde hij er niet voor terug om jonge vrouwen te be-springen.

Die pikante ingrediënten vinden we helaas niet allemaal terug in deze versie, want het boek is voornamelijk bedoeld voor een jonge lezersgroep. In dit verhaal gaat het over iemand die zich als duivel verkleedt om boosdoeners te laten schrikken. Een soort van superheld avant la lettre, die mensen redt en gangsters vangt. Het boek draait om drie weeskinderen: Rose, Lilly en Ned. Op een dag vlucht het trio uit het weeshuis, “waar de pap net zo dun is als de dekens en zo koud als de glimlach van de verzorgers.” Tot hun grote spijt maken ze onderweg kennis met Mack the Knife, de koning van alle boeven. Gelukkig is Spring-Heeled Jack in de buurt…

Op Amazon kun je als gratis voorsmaakje de eerste pagina’s van het leuke boek inkijken. Het avontuurlijke verhaal werd rijkelijk geïllustreerd door David Mostyn.

Lees ook:Achter de schermen van Samurai Jack
Lees ook:De aanbieding van je leven: God of Manga
Lees ook:Trailer La mécanique du cœur
Lees ook:Teaser La mécanique du cœur
Lees ook:Isabella Rossellini in indie-animatie My Dog Tulip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.