WebbliWorld… waar is Aardman toch mee bezig?

WebbliWorldWaar zijn ze bij Aardman toch mee bezig? Soms ben ik een beetje bang dat het niet zo best gaat met de studio. Creature Comforts USA is in Amerika van de buis gehaald, de deal met DreamWorks Animation voor lange animatiefilms is afgebroken, en er komt volgens de laatste berichten toch géén nieuw Wallace & Gromit-project. Wat doen de briljante animatoren van Aardman wel? Ze brengen korte filmpjes van Pib & Pog uit via AtomFilms. Leuk, maar daar verdienen ze volgens mij geen ruk mee. Ze maken een nieuw (en geestig) Angry Kid-filmpje voor Live Earth, maar het ding is vrijwel nergens te vinden. En nu komen ze opeens met een webproject: WebbliWorld. Een community-site voor 'kids who care', zo vermeldt het persbericht. Het is een samenwerkingsproject met het Wereld Natuur Fonds en Puffin Books. Een heel verantwoorde community dus. Maar is dit wel Aardmans cup of tea?


Rommeltje

Ik opende de site, en sloot hem ook vrijwel meteen weer. Wat een rommeltje; geen touw aan vast te knopen. Wat moet je er doen? Wat is de bedoeling? Ik zie een boel fletse kleurtjes, maar verder wordt me niks duidelijk. Ja, dat ik (als ik kind was) een 'Webbli' moet worden door me aan te melden. Maar waarom? Wat kan ik dan op die site? Vast heel veel, maar heel duidelijk is het niet. Goddank ontdek ik pas na enig getuur dat er een paar korte animatiefilmpjes op de homepage staan. Ik speel ze af… en goddank, die filmpjes zijn wel vertrouwd geestig, al ben ik niet zo gecharmeerd van de figuurtjes en de Flash-animatie.

Vier lange films
Of WebbliWorld een succes wordt vraag ik me ernstig af. Goddank is er nog de geweldige (en succesvolle) tv-serie van Shaun the Sheep (in Nederland nog elke werkdag om 19.00 te zien op Nickelodeon)… daarmee scoort Aardman tenmiste. En er is natuurlijk de distributiedeal met Sony, voor nieuwe animatiefilms. Vorige maand maakte Aardman bekend met vier nieuwe films bezig te zijn… maar hoe lang moeten ze daar nog op kleien? En wanneer updaten ze hun eigen site eens? Daar staat nog steeds de film Crood Awakening aangekondigd als een Aardman-project, terwijl die film inmiddels door DreamWorks wordt gemaakt. Morgen overigens wat meer nieuws over die vier nieuwe filmprojecten!

Lees ook:Aardman op dreef met schapen
Lees ook:Bekijk de eerste scènes van Flushed Away
Lees ook:Aardman bevestigt lot Crood Awakening
Lees ook:De fantastische superhelden van Aardman
Lees ook:Je zou spontaan beginnen zingen

3 reacties op “WebbliWorld… waar is Aardman toch mee bezig?

  1. fliphamster

    je hebt animatiefilmpjes gevonden? wow.. moet ik me er nogmaals doorheen worstelen dus..ai.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    Ze staan gewoon op de homepage van Webbliworld!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lukas

    ‘The Pearce Sisters’ van Aardman was ERG goed!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.