Animatieblog open voor het publiek!

Animatie BlogEen heuglijke dag! Vandaag is deze blog geopend voor het grote publiek! De afgelopen weken draaide mijn blog al ‘onderwater’; alleen zichtbaar voor een klein groepje mensen. Heel wat interessante onderwerpen passeerden de revu: ik vroeg me af of de enorm intrigerende film A Scanner Darkly met Keanu Reeves eigenlijk wel animatie is, vol verbazing constateerde ik dat elke CG-animator kennelijk ooit in zijn leven een mierenfilm moet maken (getuige de komst van The Ant Bully), met nog meer verbazing stelde ik vast dat Pixar en DreamWorks hun animatie-oorlog gewoon voortzetten door allebei met een film over een rat te komen (Flushed Away en Ratatouille), en enigszins bezorgd merkte ik op dat er op dit moment zoveel animatiefilms gemaakt worden dat sommige studio’s over de kop zullen gaan.
Trailers
En naast dat alles waren er ook een aantal linkjes naar nieuwe trailers
en andere filmpjes. Bijvoorbeeld de hilarische trailer van Happy Feet en de Japanse trailer van Cars. Maar ook de trailer van de Noorse animatiefilm Free Jimmy (over een drugsverslaafde circusolifant) en de Aziatische cg-film KungFu Gecko.
Als je in één klap up-to-date wilt zijn over wat er in de
animatiewereld speelt, browse dan eens door het archief (zie
linksonder). En post een opmerking waar je maar wilt!

Lees ook:Moet je nog naar trailers kijken?
Lees ook:Animatieblog-lezers krijgen voordeel!
Lees ook:Angry Kid op Live Earth
Lees ook:Colofon
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse trailers The Princess and the Frog

5 reacties op “Animatieblog open voor het publiek!

  1. Henriëtte

    Hi Ferry,

    Je nieuwe site ziet er mooi uit. Heel veel succes gewenst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ferry Piekart

    Dankje, Henriëtte!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Jort

    Heel fijn dat ik nu een vaste plek heb om de computeranimatiefilms in de gaten te kunnen houden. Ik verzamel de dvd’s al een paar jaar trouw met heel veel plezier en ik was al bang dat dit de komende jaren een zware en duurdere hobby zou worden. Ik heb deze site al in mijn favorieten gezet. Succes er verder mee!

      /   Beantwoorden  / 
  4. Ferry Piekart

    Dat herken ik, Jort! Een paar jaar geleden nam ik me ook voor om alle cg-animatiefilms op dvd te kopen, maar ik vrees eveneens dat dat een beetje prijzig gaat worden!
    Leuk dat je deze blog bij je favorieten hebt gezet. Best verwonderlijk eigenlijk dat er nog geen Nederlandse website of weblog over animatie was, nietwaar?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Jort

    Absoluut verwonderlijk. Als je ziet, dat ze zelfs van Mickey Mouse een 3d kerstdvd hebben gemaakt (over Alibab en Popey nog maar te zwijgen), zie je dat er al veel bedrijven met een simpele cg-animatie in mee proberen te gaan. Dat zegt al genoeg over hoe groot die markt is.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.