Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: The Cat Piano

Ontdek de kortfilm The Cat Piano

Deel een uit ons overzicht van de tien geselecteerde kortfilms.

Afbeelding uit The Cat PianoThe Cat Piano is gebaseerd op een oud en wreed instrument van Duitse origine. Hoewel het instrument in meerdere geschriften is terug te vinden, is het niet zeker of het vroeger ooit echt heeft bestaan.

Wanneer je de toetsen aanslaat van een gewone piano, slaat een hamertje op de snaren waardoor een toon wordt geproduceerd. Maar bij dit tot de verbeelding sprekende Katzenklavier werden de snaren vervangen door kattenstaarten. Door de dieren te schikken volgens de toon van hun gejank, kreeg je een kattenpiano.

Filmposter van The Cat PianoRegisseurs van The Cat Piano zijn Ari Gibson en Eddie White. Een gedicht dat die laatste schreef over het afgrijselijke instrument ligt aan de basis van de kortfilm. Het verhaal speelt zich af in de kattenwereld, waar de bruisende muziek een belangrijk onderdeel van het leven is. Tot alle zangers een voor een op mysterieuze wijze verdwijnen en een nieuwsgierige schrijver een onderzoek instelt…

Het resultaat is een heerlijke film noir geworden. De duistere tekeningen stralen een bijzondere sfeer uit en de poëtische tekst werd ingesproken door de bekende Australische muzikant Nick Cave. Zijn donkere, zware stemgeluid past perfect bij het genre. Het zou me niet verbazen als deze film genomineerd wordt voor de Oscar voor Beste Korte Animatiefilm.

Meer informatie over de makers en de kortfilm vind je op catpianofilm.com en catpianofilm.blogspot. Onderaan vind je enkele afbeeldingen in hoge resolutie en de kortfilm zelf. Het gedicht waarop de kortfilm is gebaseerd (en dus ook de tekst uit The Cat Piano) vind je hier.

Meer weten over de Academy Awards? Lees dan onze berichten over de twintig lange animatiefilms en de tien korte animatiefilms en hou deze week Animatieblog in de gaten voor meer geselecteerde kortfilms.

Enkele afbeeldingen uit The Cat Piano (klik voor hoge resolutie)

Photobucket Photobucket Photobucket
Photobucket Photobucket Photobucket

The Cat Piano van Ari Gibson en Eddie White (of hier op YouTube in HD)

Lees ook:Prachtige videoclip voor Bronte van Gotye
Lees ook:Overzicht van alle Oscarkandidaten voor Beste Animatiekortfilm 2009
Lees ook:Spaanse nominatie Beste Animatiekortfilm: Margarita
Lees ook:Ontroering uit de oude doos met The Piano
Lees ook:Exclusief beeldmateriaal van Alice in Wonderland

2 reacties op “Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: The Cat Piano

  1. luc

    Heerlijk filmpje! Ga nu de tweede inzending bekijken die je hebt gepost. Ik hoop dat je ze allemaal gaat posten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Seppe

    Ik vond The Cat Piano zelf ook een aangename verrassing. En ja, ik probeer alle geselecteerde kortfilmpjes te posten, maar ze zijn niet allemaal (volledig) online te vinden, vrees ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.