4 reacties op “Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: Logorama

  1. BobT

    Ik ben best wel benieuwd naar deze film.
    Ik vraag me af hoe ze dit voor elkaar hebben gekregen zonder in de probleme te raken door het merkrecht.

    Het lijkt me niet dat ze van elk bedrijf toestemming hebben gekregen om het te gebruiken.

    Misschien dat dit uitgelegd wordt in de making of, maar ik verta helaas geen Frans.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Toen ze naar de producer stapten met het idee over een kortfilm met allerlei logo’s zei die dat zoiets een erg leuk idee was, maar dat het erg veel tijd zou kosten om allerlei neppe logo’s te maken. Toen ze hem vertelden dat ze echte logo’s wilden gebruiken, verklaarde hij hen voor gek. Bovendien wilde hij geen clip met echte merken omdat hij met zo’n film gedonder zou krijgen, dus zijn de makers toen maar in hun eentje begonnen. Verder wordt er niet echt over mogelijke rechtszaken gesproken.
      .
      En ik kan me vergissen, maar is er niet zo’n regeltje dat zoiets toelaat wanneer het duidelijk is dat het een om een soort van parodie gaat of zonder twijfel een kunstvorm is?

        /   Beantwoorden  / 
  2. M

    Zelfs in geval van parodie moet je visueel duidelijk afwijkende kenmerken toepassen, je mag nooit zonder toestemming een logo zomaar gebruiken. Als je het toch gebruikt en het bedrijf ziet het achteraf als positief heb je natuurlijk geluk

      /   Beantwoorden  / 
  3. Seppe

    Dan zullen ze van McDonald’s vast wel een briefje krijgen… tenzij ze het positief vinden dat hun clown kinderen gijzelt en in het wilde weg knalt met een machinepistool. Langs de andere kant, je kunt je als bedrijf ook wel onpopulair maken door filmpjes als deze voor de rechter te dagen, denk ik. Misschien vinden ze dat niet de moeite waard?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.