Clara the Rhino: Blue Sky’s nieuwste animatiefilm?

Werkt Blue Sky Studios aan een nieuwe animatiefilm rond Clara, een avontuurlijke neushoorn die – dankzij enkele Nederlanders – de wereld rondreisde in de 18e eeuw?

Blue Sky Studios, bekend van de Ice Age-films, Robots en Horton Hears a Who, werkt momenteel hard aan Rio (2011) en aan de vierde Ice Age: Continental Drift (2012). Achter de schermen broedt de animatiestudio natuurlijk op nog meer ideeën voor nieuwe films en een daarvan zou best wel eens Clara the Rhino kunnen zijn.

Dankzij het speurwerk van onze goede collega van FocusOnAnimation, lijkt het volgende project van Blue Sky mogelijk sneller bekend dan de studio dat zelf zou willen. Op de website van production designer Dennis Greco prijken namelijk enkele nieuwe stukjes concept art. De afbeeldingen maken deel uit van de galerij die Clara the Rhino heet. Bovendien is op zijn curriculum vitae terug te vinden dat hij voor de studio werkt aan de visual development van dit project.

Wat opzoekwerk brengt aan het licht dat Clara the Rhino niet zomaar een verzinsel is, maar de naam van een bekende neushoorn die in 18e eeuw geschonken werd aan Jan Albert Sichterman, de directeur van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie-vestiging in Bengalen. Toen het jonge dier te groot werd om als huisdier te houden, ging het met kapitein Douwemout van der Meer mee op een rondtocht door heel Europa. Overal waar Clara kwam, werd ze als exotische bezienswaardigheid met grote ogen werd bekeken. Meer informatie vind je op de website van het Rijksmuseum.

Als we die legende vertalen naar een animatiefilm, gaat Clara the Rhino dus over een jonge neushoorn die de wereld rondtrekt en overal sensationele avonturen beleeft. Leuk personage, bruisend tijdperk… de mogelijkheden zijn legio.

Benieuwd of we binnenkort meer horen over dit mysterieuze project.

Concept art voor Clara the Rhino (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Blue Sky’s nieuwste animatiefilm vliegt naar Rio de Janeiro
Lees ook:Blue Sky brengt ‘eerbetoon’ aan Pixar
Lees ook:Hamster uit Bolt in kortfilm Super Rhino
Lees ook:Nieuwe teaser Rio 2
Lees ook:Trailer voor Blue Sky’s Epic

6 reacties op “Clara the Rhino: Blue Sky’s nieuwste animatiefilm?

  1. Pieter

    Dit ziet er nog eens erg leuk uit. Al was Horton Hears a Who ook wel een geweldig idee, dat uiteindelijk maar bijzonder matig werd uitgevoerd.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Horton Hears a Who was gebaseerd op een populair kinderboek van Dr. Seuss, dus daardoor hadden ze al een fantastisch verhaal. De uitwerking vond ik niet eens zo tegenvallen, al mikte de film wel voornamelijk op een jong publiek. Tenzij er ook een boekje over Clara bestaat, lijken ze nu weer voor iets origineels te gaan. Wat mij betreft klinkt Clara the Rhino in elk geval veelbelovend. Hopelijk wordt het wat. :)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    De 2D-versie van ‘Horton’ (die Chuck Jones in 1970 maakte) duurde slechts 26 minuten. Ik vond het juist zo knap dat Blue Sky het simpele verhaal wist uit te breiden tot bijna anderhalf uur, zonder dat het gaat vervelen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. birdbee

    Ik vond Horton ook een geslaagde film! Mede dankzij Katie uiteraard :D http://www.youtube.com/watch?v=Cx6QliaetKk&feature=related
    geweldig dat ze in een commerciële film zo’n personage verwerken!

    De voorstudies van Clara lijken zeker de moeite. Het verhaal lijkt absurd, alsof het voor een animatiefilm is geschreven. Tof dat het wel zijn oorsprong in de geschiedenis heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  4. peter

    horton was echt een leuke film net als die andere bleu sky film
    deze lijkt me ook tof ben benieuwt of ze ook in nederland komen

      /   Beantwoorden  / 
  5. kenny

    horton was niks waard :D
    kinderfilm pff zene :P
    hopelijk wordt dit beter :D

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.