Guillermo del Toro feest met de doden

De regisseur schaart zich achter een nieuwe animatiefilm.

De bekende, Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro heeft de smaak van animatie te pakken. Als (executive) producer was en is hij bij verschillende animatiefilms van DreamWorks betrokken (Kung Fu Panda 2, Puss in Boots, Rise of the Guardians, Trollhunters, Alma) en daarnaast steunt hij ook andere geanimeerde producties, zoals de stop-motionfilm Pinocchio.

Voor de Amerikaanse studio Reel FX (Beasts of Burden, Turkeys) werkt hij nu ook mee aan een nieuwe, met de computer geanimeerde film met de voorlopige titel Day of the Dead. Het gaat, voor alle duidelijkheid, niet om een remake van de gelijknamige horrorfilm uit 1985 van George A. Romero.

De film wordt omschreven als een actievol liefdesverhaal à la Romeo & Juliet. Het verhaal speelt zich af in Mexico tijdens de ‘Día de los Muertos’ (een traditioneel feest waarop de doden worden herdacht, waarvan men gelooft dat hun ziel even naar de aarde terugkeert). Verder zal muziek een belangrijke rol in de film spelen, met bijdragen van vooraanstaande, internationale artiesten.

Del Toro wordt de producent en de regie is in handen van Jorge R. Gutierrez (schrijver en character designer van de tekenfilmserie El Tigre: The Adventures of Manny Rivera). De laatste buigt zich samen met Doug Langdale over het script van de film.

Volgens del Toro wordt Day of the Dead “een kleurrijke, levendige film die het animatiemedium op een bijzondere manier gebruikt”. De film zou in de herfst van 2014 verschijnen.

(Via THR – Afbeeldingen zijn er nog niet, dus de bovenstaande plaatjes komen uit andere del Toro-producties: Pan’s Labyrinth en Don’t Be Afraid of the Dark)

Lees ook:Del Toro en Book of Life
Lees ook:Eerste glimp Book of Life
Lees ook:Nieuwe Book of Life-trailer
Lees ook:Shane Acker kiest voor Beasts of Burden
Lees ook:Guillermo del Toro regisseert Pinocchio

2 reacties op “Guillermo del Toro feest met de doden

  1. Mohegan

    Hmm, ik hoopte eigenlijk dat hij zich eindelijk eens ging focussen op een film voor de Haunted Mansion. Of is dat project gestaakt?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eline

    Klinkt als een potentieel leuke film.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.