G-Force: Hoe vier computercavia’s Harry Potter verslaan

‘Waarom niet eens wat nieuws uitproberen?’, moet filmproducent Jerry Bruckheimer gedacht hebben toen hij zijn volgende zomerhit uitzocht. Het resultaat is G-Force, zijn eerste 3D-film die we vanaf deze week overal in de bioscoop kunnen bekijken. De trailers en een exclusief kortfilmpje met Bill Nighy vind je alvast in dit bericht.

Toen ik voor het eerst over het nieuwe project hoorde van Jerry Bruckheimer (Pirates of the Caribbean) fronste ik mijn wenkbrauwen even. Vier getrainde cava’s die door de overheid voor een geheim spionageproject gebruikt worden? Dat wordt vast niks…

Maar ik had ongelijk, G-Force stootte in zijn openingsweekend in Amerika meteen de recentste Harry Potter-film van de troon. Tot ieders verrassing konden de cavia’s de meeste bezoekers naar de zalen lokken.

Zit er een verbluffende succesformule achter G-Force? Of heeft Jerry Bruckheimer ook gewoon een magisch toverstafje? Als regisseur is Hoyt Yeatman nog een groentje, maar met zijn visuele effecten heeft hij zijn sporen (en een Oscar voor The Abyss) wel verdiend. Hij weet dus met welke beelden hij een film moet aankleden om het publiek aan te spreken. En dat is blijkbaar gelukt.

De aaibaarheidsfactor van de beestjes spreekt erg tot de verbeelding van de doelgroep. Kinderen die nog te jong zijn voor James Bond hebben net zo goed zin in een avontuurlijk spionageverhaal met de nodige komische scènes, al is die humor uiteraard iets eenvoudiger.

G-Force is een mix van echte acteurs en personages die met computeranimatie werden gecreëerd. In de originele versie kun je Bill Nighy, Zach Galifianakis en Will Arnett in hun herkenbare vorm aan het werk zien. Nicolas Cage, Penelope Cruz, Sam Rockwell, Tracy Morgan, Steve Buscemi en Jon Favreau kun je enkel aan hun stem herkennen in de film. De knotsgekke knaagdieren klinken in de Nederlandse versie als Giel Beelen, Tanja Jess, Cas Jansen, Quintis Risti en Edwin Evers. De beestjes kregen hun Vlaamse stemmen van Jenne Decleir, Maaike Cafmeyer, Dimitri Leue, Jelle De Beule en Warre Borgmans.

Leuk weetje: Het team dat de speciale effecten verzorgde, creëerde maar liefst 271.955.886.586 haartjes voor alle donzige diertjes. Dat zou overeenkomen met 91% van de sterren in het melkwegstelsel en 2,6 keer de bevolking die ooit op aarde leefde. Daar kan de haardos van Potter uiteraard niet tegenop. Benieuwd of de dierenwinkels binnenkort, net zoals na de release van Disneys 101 Dalmatians, een stormloop mogen verwachten…

Behalve de trailers, vind je onderaan ook nog een bonusfilmpje waarin Bill Nighy (Flushed Away, Astro Boy) in een interview uitlegt hoe moeilijk het was om met de verwende, vierpotige filmsterren samen te werken.

Nederlandse trailer G-Force

Vlaamse trailer G-Force

Bill Nighy over G-Force

Lees ook:Nederlandse en Vlaamse trailers The Princess and the Frog
Lees ook:Bekijk de Nederlandse en Vlaamse trailers van Up
Lees ook:Nieuwe Nederlandse en Vlaamse trailer voor Rapunzel
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse trailers Rapunzel
Lees ook:Carice van Houten en Miss België lenen stem aan Horton hears a Who

Eén reactie op “G-Force: Hoe vier computercavia’s Harry Potter verslaan

  1. Sensory

    Lijkt me coole film om te gaan kijken. Spionagecavia’s, kan niet verkeerd zijn!! En dit alles in 3D…Binnenkort maar eens gaan kijken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.