Incantation: De helende muziek uit Rapunzel

Luister naar een stukje uit Rapunzels liedje Incantation

Een mooi voorsmaakje van de magische muziek uit animatiefilm Rapunzel.

Cover voor Tangled: Read-along Storybook and CDNa alle afbeeldingen, trailers en filmposters zou je haast vergeten dat naast al dat visuele ook het muzikale aspect van Rapunzel niet werd verwaarloosd. Niemand minder dan Alan Menken (The Little Mermaid, Beauty and the Beast, Aladdin, Pocahontas, Hercules en heel wat andere tekenfilms van Walt Disney) componeerde de muziek voor de animatiefilm.

Onderaan kun je een oorstrelend voorsmaakje beluisteren van de muziek uit Rapunzel. Volgens de beschrijving werd dit liedje ingezongen door Mandy Moore, de actrice die ook haar stem leent aan het personage van Rapunzel.

Het streepje muziek komt uit het promotiemateriaal voor Tangled: Read-Along Storybook and CD, een pakket dat behalve het boek met het verhaal ook een cd met fragmentjes uit de soundtrack bevat. Vreemd genoeg ligt dat boek nu al in de Amerikaanse winkelschappen en is het ook beschikbaar bij online winkels zoals Amazon. Zulke producten mijd je beter tot na de film, want alles wordt er uiteraard in verklapt…

Rapunzel verschijnt vanaf 1 december 2010 in de Nederlandse en Belgische bioscopen. Meer beeldmateriaal voor de animatiefilm, die in 3D verschijnt, vind je via deze link.

Fragment uit Incantation (Healing) uit Rapunzel

(Via DisneyPixar)

Lees ook:Nieuw plaatje van Rapunzel en haar maatje
Lees ook:De aanbieding van je leven: God of Manga
Lees ook:Meer informatie over Pixars Hawaii-kortfilm
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse trailers Rapunzel
Lees ook:Eerste blik op nieuwe personages uit Rapunzel

7 reacties op “Incantation: De helende muziek uit Rapunzel

  1. Jeroen

    Het is me nu nog steeds niet 100% duidelijk…is dit nu een musical waarin de personages op elk moment in lied kunnen uitbarsten of is het meer op het principe van bijvoorbeeld Tarzan?

      /   Beantwoorden  / 
    1. BobT

      Ik denk het eerste. In het youtube filmpje van hier boven zie je erg typische “zang poses”.

      Ik ga er even van uit dat het inderdaad gewoon weer zo’n musical wordt in de trant van The little mermaid.

      Zelf de character designs lijken gerecycled.

      Nou kijk ik eigenlijk best uit naar deze film, maar ik vraag me ook een beetje af wanneer we die frisse wind gaan zien bij Disney, die John Lasseter zou brengen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tünde

        Daar ben ik inderdaad ook nog steeds benieuwd naar… De regisseurs van Princess and the Frog zeiden op Annecy Festival dit jaar dat ze voor hun volgende film op zoek zouden gaan naar externe vormgevers en dat ze op basis daarvan een nieuwe film zouden maken.
        .
        Op zich is het ook best moeilijk natuurlijk, om in één keer een frisse wind door een studio te laten blazen die al zo’n vaste stijl heel, al zo’n lange tijd… Stapje voor stapje zal het er wel van komen, denk/hoop ik.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Jeroen

          Ook niet vergeten dat sommige films al in productie (tenminste pre-productie) waren voor Lasseter de touwtjes in handen kreeg.
          .
          Hij heeft zijn best gedaan om enkele bestaande projecten in een korte periode back on track te krijgen (Bolt) maar ik denk dat het nog een tijdje zal duren eer we een “nieuwe generatie” van Disney films zullen zien.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Edina

    Nou moe! Wil ik de muziek horen, is het al weg vanwege auteursrechtclaims. Disney is wel een beetje spastisch met het beschermen van hun auteursrecht.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Edina

    Toch nog een stukje kunnen luisteren via de Disney/Pixar site. Kort, maar klonk al goed.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Heb een alternatieve clip toegevoegd. Die zou het weer (even?) moeten doen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.