Jennifer Lee ingezet voor Frozen

Extra, vrouwelijke kracht aan het roer van Disneys nieuwe sprookje.

Regisseur Chris Buck (Tarzan, Surf’s Up) krijgt versterking voor Frozen, de animatiefilm van Walt Disney die volgend jaar in de bioscoop wordt verwacht. De studio laat weten dat Jennifer Lee haar debuut maakt als coregisseur.

Opvallend is dat zij zo de eerste vrouw wordt die een avondvullende animatiefilm van Disney regisseert.

“Jenn heeft een echte band met de film en creëert dynamische en herkenbare karakters. Haar gevoel voor komedie, avontuur en verhaalstructuur zorgt voor een ideale combinatie met Chris Bucks uitgebreide ervaring en ongelofelijke instinct” aldus Peter Del Vecho, producent van de animatiefilm.

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Anna, een onverschrokken optimist, gaat samen met de dappere bergbeklimmer Kristoff en zijn rendier Sven op zoek naar haar zus Elsa, de Snow Queen, om een einde te maken aan de ijselijke betovering. Tijdens hun avontuur om het koninkrijk op tijd te redden, moeten ze extreme temperaturen overwinnen en Mount Everest-achtige bergen beklimmen, waar magie om elke hoek schuilt. Onderweg maken ze kennis met trollen en de grappige sneeuwman Olaf.

Lee werkte al aan het verhaal van Frozen, dat deels gebaseerd is op De Sneeuwkoningin, een bekend sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen. Eerder schreef ze mee aan het verhaal van Wreck-It Ralph, de recente animatiefilm die begin deze maand het openingsrecord sloopte van Disneys animatiefilms. De productie van Frozen is al begonnen, al wordt er wel nog steeds aan het verhaal gesleuteld.

De muzikale film (in 3D) wordt in de Amerikaanse zalen verwacht in november 2013.

[update] Het voorlopige logo voor de animatiefilm:

(Via Deadline)

Lees ook:Eerste details uit het verhaal van Frozen
Lees ook:Nieuwe info over Frozen
Lees ook:Nieuw artwork Frozen
Lees ook:Halloweenspotje voor Frozen
Lees ook:Trailer Frozen

9 reacties op “Jennifer Lee ingezet voor Frozen

  1. Max

    Ben erg benieuwd! Hoop dat het net zo’n succes word als Tangled en Wreck it Ralph!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Locall

    Er zit een steigende lijn qua kwaliteit in de voorgaande disney-films, hopelijk weet Frozen deze voort te zetten, het ziet er iig goed uit!

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fear

    Ik weet niet zo goed of ik dit goed nieuws, of slecht nieuws moet vinden…Waarom toch twee regisseurs??? Tangled had ook twee regisseurs, maar maakt dat het regisseren niet heel moeilijk? Als ik een film zou regisseren doe ik het liever in m’n eentje dan met iemand samen. Je hebt altijd meningsverschillen en verschillende opvattingen. Ik had persoonlijk liever gehad dat Chris Buck het in z’n eentje regisseerde. Sorry hoor, maar vrouwen staan nu niet bepaald gekend om hun regisseertalent. Gewoon mijn mening.

      /   Beantwoorden  / 
    1. max

      sorry maar verbeter me als ik het verkeerd zeg, maar Brave was ook bedoeld dat een vrouw het zou gaan regisseren, En pas later werd het veranderd maar ik denk dat Brenda Chapman (Als vrouw) het ook geweldig zou hebben gedaan, dus ik denk dat het meer aan de vrouw die het regisseert ligt dan dat het echt om het geslacht zelf gaat.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fear

        Ja, maar ik spreek dan ook in het algemeen. Ik zeg niet dat er geen enkele vrouwelijke regisseur is die haar werk niet goed doet, he. :)

          /   Beantwoorden  / 
        1. Max

          Ja ik snap ook wel wat je bedoeld, maar ik verwacht dat het ondanks een vrouwelijke regisseur en twee regisseurs het toch een succes word. Maar ik wacht af op meer info en eerste trailers

            /   Beantwoorden  / 
    2. DragonMaster

      Wow. Dat is een ongelooflijk seksistische uitspraak, Fear, ik hoop dat je je gewoon erg slecht hebt uitgedrukt…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Fear

        Ja, mijn excuses, inderdaad mijn woorden waren wat slecht gekozen. Ik bedoelde het niet zo, hoor.

          /   Beantwoorden  / 
    3. Seppe

      Het is niet zo uitzonderlijk dat er meer dan één regisseur is. Er zijn genoeg bekende duo’s die samen klassiekers hebben gemaakt:
      - Nathan Greno & Byron Howard (Tangled)
      - Roger Allers & Rob Minkoff (The Lion King)
      - Gary Trousdale & Kirk Wise (The Hunchback of Notre Dame, Beauty and the Beast)
      - Ron Clements & John Musker (The Great Mouse Detective, The Little Mermaid, Aladdin, Hercules, The Princess and the Frog, Treasure Planet).
      .
      Daarnaast worden er ook vaak coregisseurs aangesteld om verschillende redenen. Soms om het verhaal te verbeteren (John Lasseter nam het roer van Brad Lewis over bij Cars 2), soms om van een ervaren regisseur te leren (Lee Unkrich was coregisseur van Monsters Inc en Finding Nemo voor hij Toy Story 3 in zijn eentje regisseerde).
      .
      Wat vrouwelijke regisseurs betreft, kunnen Disney en Pixar nog wat leren van DreamWorks. Jennifer Yuh (Kung Fu Panda 2) was de eerste die in haar eentje een geanimeerde Hollywoodfilm mocht regisseren. Zeggen dat vrouwen niet gekend staan om hun regisseertalent, is erg kort door de bocht. Ze moeten van studio’s eerst de kans krijgen om zich te bewijzen, en dat gebeurt niet zo vaak. Wél zijn er veel vrouwelijke producenten en vrouwen die andere functies binnen de productie vervullen. Bovendien zie je op animatiescholen ook dat de balans meer in evenwicht is. De interesse is er, en het talent ook. Even leek het erop dat Brenda Chapman de weg zou vrijmaken, maar ze werd helaas opzijgeschoven. Het zal dus nog wel even duren voor meer studio’s het aandurven om projecten aan vrouwelijke regisseurs te geven, maar het is onvermijdelijk. Als je vandaag vrouwelijke regisseurs wil vinden, moet je meer in kleinere, onafhankelijke studio’s gaan zoeken.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.