Eerste details uit het verhaal van Frozen

De nieuwe animatiefilm van Walt Disney wordt een “episch avontuur”.

Dit jaar moet eerst Wreck-It Ralph (zie trailer) nog in de bioscoop verschijnen, maar achter de schermen wordt er natuurlijk al gewerkt aan de volgende animatiefilm van Walt Disney. Die film heet Frozen en wordt geregisseerd door Chris Buck (Tarzan, Surf’s Up) en geproduceerd door Peter del Vecho (Winnie the Pooh, The Princess and the Frog).

We wisten al langer dat het verhaal (losjes) gebaseerd was op De Sneeuwkoningin – een sprookje van de Deense schrijver Hans Christian Andersen – maar nu gaf de studio ook de eerste, officiële details vrij van wat omschreven wordt als “een episch verhaal vol avontuur en humor”.

Frozen speelt zich af in een vervloekt koninkrijk waar het eeuwig winter is. Om een einde te maken aan de ijselijke betovering, gaat Anna samen met de dappere bergbewoner Kristoff op zoek naar de Snow Queen. Op hun avontuur om het koninkrijk te redden, zullen ze extreme temperaturen moeten overwinnen en Mount Everest-achtige bergen beklimmen, waar vreemde wezens en magie om elke hoek schuilen.

Kristen Bell leent haar stem aan de jonge, dromerige meid Anna en Idina Menzel zal de rol inspreken van Elsa the Snow Queen. Beiden vrouwen zullen naast praten ook zingen, want Frozen wordt een met de computer geanimeerde musical (à la Tangled). De liedjes worden geschreven door het Broadway-koppel Robert Lopez en Kristen Anderson-Lopez. Hij en zijn vrouw schreven eerder al de muziek en de tekst voor liedjes in de tekenfilm Winnie the Pooh.

De film (in 3D) wordt in de Amerikaanse zalen verwacht in november 2013.

(Via Stitch Kingdom – Bovenstaande afbeelding is oude concept art)

Lees ook:Nieuw artwork Frozen
Lees ook:Jonathan Groff in Frozen
Lees ook:Eerste beelden Frozen
Lees ook:Eerste blik op Anna en Elsa
Lees ook:Nieuwe info over Frozen

15 reacties op “Eerste details uit het verhaal van Frozen

 1. max

  Leuk Indina Menzel! hopelijk krijgt het net zulke leuke muziek als tangled!!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Fear

  Yes! Idina Menzel heb ik al eerder gezien, namelijk in Enchanted als Nancy. Ik vind haar perfect als de Sneeuwkoningin!
  Maar ik zie dat er twee nieuwe personen voor de liedjes zorgen.
  Alan Menken zou de muziek toch doen? dat staat op zijn eigen website.
  Of is dit enkel voor de liedjes dat Robert en Kristen gaan schrijven?
  Kan niet wachten op de trailer!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Seppe

   Zijn website? Of een onofficiële fansite? Hij was vroeger aan het project verbonden, maar zijn naam wordt in elk geval niet vermeld in het recentste persbericht. Afwachten maar…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Fear

    Het is inderdaad een onofficiële fansite (ik had dit eerst niet door), die echt wel up-to-date is, en het staat er nog steeds op dat hij de muziek voor Frozen zal componeren.
    Ik hoop, ondanks het niet in het bericht staat, dat hij de muziek zal maken.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Enivol

     Ik ben ook een absolute Alan Menken fan, maar ik kijk ook uit na de liedjes van Robert Lopez. Naast Winnie de Pooh ook co-schrijver van de musical Book of Mormon. Dus van hem (en natuurlijk ook zijn vrouw) verwacht ik zeker geweldige muziek

       /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  ik ben benieuwd naar de eerste 3D animatie plaatjes en de trailer maar aangezien het weer van disney komt verwacht ik net zoals van wreck-it ralph dat dit ook een hele mooie film gaat worden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. esteban

  Iets om naar uit te kijken, dat staat vast. Al hoop ik natuurlijk nog steeds dat er ook 2D-animatie aan bod blijft komen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fear

   Dat komt er. Ron Clements en John Musker gaan rond 2014 een nieuwe 2D film lanceren. Da’s iets om naar uit te kijken! Naar men zegt zou het project ‘The Name Game’ heten. Maar het zijn geruchten. Vele mensen linken het aan Repelsteeltje…

     /   Beantwoorden  / 
   1. Roel

    Heb het wel gehad met die Disney tekenfilms. Zie geen toekomst meer in die producties

      /   Beantwoorden  / 
 5. peter

  ik heb hier zin in aleen was het maar 2d

    /   Beantwoorden  / 
 6. MIa

  Ohhh leuk! Kristen Bell<3 Zou Anna dan een prinses worden of niet?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Fear

   Ik denk het wel. Anna en Kristoff zullen hoogstwaarschijnlijk na het verslaan van de Koningin de troon overnemen en Prins en Prinses worden. Of een andere mogelijkheid is dat de koningin haar troon zelf afstaat aan Anna omdat ze vindt dat ze te oud geworden is.
   Of bedoel je of Anna een Disney Princess wordt? Die kans zit er misschien wel in. Ondanks ze een CG-animated Princess zou zijn, zou het wel kunnen. Maar anderzijds denk ik ook van niet. De Disney Prinsessen zijn nu met 10. Een elfde erbij zou vreemd zijn en te veel, vind je niet?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Seppe

    Of het karakter in de film een prinses wordt weet ik niet, maar bij Disney staat er in elk geval geen rem op het aantal prinsessen. Dit jaar wordt namelijk de jongste verwacht, Sofia the First (zie vorig bericht). En die werd behoorlijk kunstmatig gecreëerd…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fear

   Gisteren is bekend gemaakt dat Anna de 12de Prinses van Disney wordt.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Andy

  Hahaha Robert Lopez! Dan krijgen we De sneeuwkoningin gemixt met Avenue Q en The Book of Mormon xd

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.