Eerste blik op Maleficent-film

Maleficent

Teaser voor Disneys film over de gemene tovenares uit Doornroosje.

MaleficentHet succes van films zoals Alice in Wonderland heeft ervoor gezorgd dat Walt Disney een heleboel liveactionverfilmingen over bekende sprookjesfiguren in de pijplijn heeft zitten.

In januari 2010 schreven we voor het eerst over de geplande film over Maleficent, de boze tovenares uit Sleeping Beauty (ook wel bekend als Malafide voor de Nederlandstalige Doornroosje-kijkers). Toen ging het gerucht dat Tim Burton de film zou regisseren, maar drie jaar later is er veel veranderd.

De film vertelt het Sleeping Beauty-verhaal uit het standpunt van Maleficent. Het verhaal laat zien hoe ze als jonge vrouw opgroeide in een prachtige koninkrijk, maar na verraad een grote haat voor het koningshuis koestert en uiteindelijk prinses Aurora vervloekt.

De nieuwe prent vormt het regiedebuut voor Robert Stromberg, een Oscarwinnende visualeffectsmaker (Alice in Wonderland, Avatar, Life of Pi, The Hunger Games). Er zit dan ook flink wat computeranimatie in de film verwerkt (zie onderstaande teaser). Het script is geschreven door Linda Woolverton. Actrice Angelina Jolie kruipt in de huid van Maleficent, haar dochter Vivienne Jolie-Pitt heeft een kleine rol als de erg jonge prinses Aurora. De oudere Aurora wordt vertolkt door Elle Fanning.

Het resultaat draait eind mei 2014 in de Belgische en Nederlandse bioscopen.

Teaser voor Maleficent

Lees ook:Nieuwe blik op Maleficent
Lees ook:Nieuwe beelden Maleficent
Lees ook:Verse Maleficent-trailer
Lees ook:Tim Burton maakt film over Maleficent?
Lees ook:Disney wil een tweede Alice-film

5 reacties op “Eerste blik op Maleficent-film

  1. peter

    Wauw echt mooi.
    Een disney film om naar uit te kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. TAZ

    heel erg mooi en al net zo mooi als alice in wonderland 2010.
    ik had al wel in vorige interberichten een plaatje gezien waarop te zien was dat ze met de film bezig waren maar dit ziet er echt goed uit.
    ik dacht eerst nog dat het om een spin-off film van doornroosje zou gaan meer dat lijkt niet het geval te zijn dus.

      /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    Ik hoop dat het niet zoals ‘Alice’ een heel mooie maar erg saaie film wordt

      /   Beantwoorden  / 
  4. b f

    Dit is precies een film.

      /   Beantwoorden  / 
  5. esteban

    Meh. Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat dit uit dezelfde machine geperst werd als “Alice in Wonderland” en “Oz, the Great and Powerful”. Beide best OK, maar van “Maleficent” had ik iets gewaagders verwacht. Die moderne sprookjes (zie ook “Snow White” en “The Giant Killer”) ogen en voelen allemaal een beetje ‘t zelfde aan. Weinig eigenheid. Laat daar nog eens bijkomen dat ik Angelina Jolie hier niet zie mee wegkomen of me (op basis van deze kleine impressie) niet kan overtuigen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.