Nieuwe blik op Maleficent

Maleficent

Kijk hoe tekenfilm Sleeping Beauty de nieuwe prent inspireerde.

MaleficentBij Walt Disney wordt gewerkt aan Maleficent, een bioscoopfilm over de gemene tovenares uit Sleeping Beauty. De nieuwe prent is het regiedebuut van de Oscarwinnende visual-effectsmaker Robert Stromberg (Alice in Wonderland, Avatar, Life of Pi, The Hunger Games) en bevat dus flink wat computeranimatie.

De film vertelt het Doornroosje-sprookje uit het standpunt van Maleficent (Malafide). Het verhaal laat zien hoe ze als jonge vrouw opgroeide in een prachtig koninkrijk, maar na verraad een grote haat voor het koningshuis koestert en prinses Aurora vervloekt.

Een verse promotievideo laat nu zien hoe elementen uit de oude tekenfilm als inspiratie dienden en verwerkt werden in de nieuwe liveactionfilm.

Actrice Angelina Jolie kruipt in de huid van Maleficent, haar dochter Vivienne Jolie-Pitt heeft een kleine rol als de erg jonge prinses Aurora. De oudere Aurora wordt vertolkt door Elle Fanning. Het resultaat draait vanaf 29 mei 2014 in de Nederlandse zalen en vanaf 2 juli 2014 in de Belgische bioscopen.

Sneak peek Maleficent

Lees ook:Verse Maleficent-trailer
Lees ook:Nieuwe beelden Maleficent
Lees ook:Eerste blik op Maleficent-film
Lees ook:Tim Burton dumpt Maleficent
Lees ook:Beowulf in de bioscoop

7 reacties op “Nieuwe blik op Maleficent

  1. Sempie

    Maleficent is een van mijn favoriete booswichten uit de klassieke Disney-periode – maar had het liever gehad als deze prequel gewoon getekend geweest zou zijn, de stijl van de animatiefilm was prachtig, met de achtergrondschilderijen van Eyvind Earle. Kon voor die 101 Dalmatiners live action films ook al niet echt warm lopen, een veel te hoog Home Alone gehalte.

      /   Beantwoorden  / 
    1. DragonMaster

      Helemaal mee eens. Maar ik vraag me af of disney ooit nog een met de hand getekende film gaat maken. Small chance.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Eline

        Natuurlijk gaan ze ooit nog een handgetekende film maken. Als ze er een beetje tijd tussen laten, kunnen ze de oude stijl als een revolutionaire comeback adverteren. It’s all about marketing.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Sempie

          Ik hoop dat er tegen die tijd nog getrainde 2D animatoren over zijn. Het was ooit een mix van veteranen die hun kunnen doorgaven aan de jongere generatie, die met iedere film beter werden, maar die continuiteit is weg. En als je lang niet animeert, word je akelig roestig…

            /   Beantwoorden  / 
          1. Seppe

            Die zullen ze dan maar uit Europa moeten halen. ;)

              /  
  2. TAZ

    ziet er heel goed uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Hansje

    Elle Fanning maakt veel goed. Fantastische actrice.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.