Oei oei. DreamWorks is boos.

Kung Fu PandaAl ruim 17.000 hits hadden we vandaag; een absoluut record. De reden? De eerste trailer van Kung Fu Panda die we gisteren op deze blog zetten. En dat was kennelijk redelijk exclusief, want op het web was-ie verder nergens te vinden. Vreemd, want exact deze trailer staat gewoon op de dvd van Shrek the Third, die hier overal in de winkels ligt. Maar kennelijk in de rest van de wereld nog niet. DreamWorks Animation was er niet blij mee, en liet de door ons geuploade trailer verwijderen. Beetje kinderachtig natuurlijk… die trailer (een reclamefilmpje, voor de goede verstaander) is gewoon uitgebracht. Wat is dan nog het geheim? In ieder geval: duizenden bezoekers van werkelijk over de hele wereld kwamen hier kijken, maar worden vanaf nu teleurgesteld: de video is verwijderd. Wil je de trailer echt zien, dan rest je maar twee opties: koop de Shrek the Third-dvd, of heb gewoon even geduld. Want binnenkort zwermt-ie over het hele web uit.

Lees ook:Allereerste trailer van Shrek Forever After
Lees ook:Nog meer Shrek in Halloween tv-special
Lees ook:De animatie-oorlog barst weer los!
Lees ook:‘Shrek 5 zal echt de laatste zijn’
Lees ook:Zelfs filmtrailers nu met regiobeperkingen

9 reacties op “Oei oei. DreamWorks is boos.

  1. Roi

    Jammer dat hij weg is! Maar ik kom hem idd nog wel ergens anders tegen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. esteban

    De hits waren waarschijnlijk te verklaren omdat (oa) Joblo.com als één van de grootsten “Panda” in hun nieuwsberichten hadden staan met als link naar de trailer, deze blog. Het is niet de eerste keer dat ze op de vingers worden getikt en vervolgens ook onze Ferry & Wendy.

    Zouden ze zelf niet zo tevreden zijn over de overaanwezigheid van Jack Black? Want eerlijk gezegd denk ik niet dat het ditmaal met rechten heeft te maken.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ferry Piekart

    @Esteban: De link staat inmiddels op zo veel sites – bijvoorbeeld ook Animated News – dat we vandaag al net zo veel bezoekers hebben als normaal in een hele maand… Ik weet niet waarom DreamWorks zo gevoelig doet. We hebben in de statistieken wel gezien dat DreamWorks hoogstpersoonlijke verschillende malen op onze site is geweest… we staan op hun radar. Het verbaast me wel, want de trailer komt gewoon van een overal verkrijgbare dvd…

      /   Beantwoorden  / 
  4. esteban

    Inderdaad, de link naar hier stond ondertussen op vele sites (vandaar mijn ‘oa’ tussen haakjes). ‘k Vind hun aanpak dan ook merkwaardig om dezelfde reden als jij. Volgens mij zit daar een andere reden achter.

    In other news; Goed dat vele mense zo de blog hebben ontdekt. :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Movieworld

    Inderdaad erg dat ze daar zo zwaar aan tillen, dan vind ik het eigenlijk nog erger dat ze geen stappen ondernemen tegenover sites waarop je volledige films en tv-series kan bekijken van de studio’s, om het even de welke… Je kent ze waarschijnlijk wel die site’s die films of tv-series aanbieden via streams…

    Ze zouden blij moeten zijn met de gratis reclame voor hun films vind ik persoonlijk, je steekt er dan zoveel werk in en wat krijg je als dank terug…, een dergelijke reactie van de studio. Oke ergens begrijp ik hun wel hoor, maar als je zegt dat deze trailer reeds te zien is op de dvd van Shrek de Derde, dan hebben velen deze trailer toch reeds gezien, wat is het grote probleem dan…?

    Nuja allezinds een toffe blog hier, ik ben hier al eens geregeld een kijkje komen nemen, want ik vind deze echt prachtig gemaakt en met steeds toffe nieuwtjes uit de animatiewereld, ik zou zeggen doe zo verder en laat je niet teveel afleiden door dat berichtje van Dreamworks.

    Mvg Movieworld.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martin

    Mee eens!
    Ik lees deze blog trouwen altijd met veel plezier. Kijk er elke dag wel een keertje op. Ga zo door!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Wendy

    Tja, nu is de trailer al zo uitgezwermd dat we niet anders kunnen dan hem van een andere site bij ons plaatsen ;-) dus bij deze…

    En ook bedankt voor de complimentjes, dat geeft een heleboel motivatie! ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kees

    Ach ja, als Kung Fu Panda dezelfde kwaliteit vertegenwoordigd als die van Shrek, dan snap ik dat ze voorzichtig zijn met het tonen van de trailer. Ze willen zo ontzettend graag de nieuwe Disney van de 21ste eeuw zijn, maar de kwaliteit laat nog veel te wensen over. Net als van Shrek 3 was ik dus ook van K.F.P. niet echt onder de indruk…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.