2012 brengt The Boy with the Cuckoo-Clock Heart

Volgend jaar is het eindelijk zover en wordt de veelbelovende animatiefilm The Boy with the Cuckoo-Clock Heart uitgebracht in de bioscoop.

La Mécanique du Coeur is een Franse animatiefilm die steeds opnieuw werd uitgesteld. Ons eerste bericht stamt alweer uit 2008 en sindsdien werd de release stelselmatig opgeschoven. De nieuwe prent wordt met de computer geanimeerd en verschijnt in 3D in de zalen. Rechts afgebeeld in dit bericht vind je het eerste teaserplaatje voor de film.

Het veelbelovende verhaal draait om Jack, een Schotse jongen die geboren wordt op de koudste dag in de geschiedenis. Gelukkig redt de vroedvrouw zijn leven door zijn bevroren hart te vervangen door een klok. Die prothese werkt prima zolang Jack altijd rustig blijft, de wijzers niet aanraakt en vooral niet verliefd wordt. Dat laatste wordt echter een probleem wanneer hij een jonge straatzangeres ontmoet. Het duurt niet lang of Jack maakt persoonlijk kennis met de schoonheid en de wreedheid van de liefde.

Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mathias Malzieu. Naast schrijver is hij ook muzikant bij Dionysos (deze mooie videoclip is het bewijs). La Mécanique du coeur (letterlijk: The Mechanics of the Heart) werd in het Engels uitgegeven als The Boy with the Cuckoo-Clock Heart. Malzieu regisseert de film samen met Stéphane Berla. De film is een productie van EuropaCorp.

Het mechanische sprookje wordt in de Franse bioscopen verwacht op 17 oktober 2012. Wie dit jaar naar het wereldberoemde animatiefilmfestival in Annecy gaat, kan daar op 10 juni 2011 een programma bijwonen waarin de regisseurs en de producenten meer over de film vertellen en fragmenten laten zien.

Franse en Engelse covers van La Mécanique du Coeur (klik voor hogere resolutie)

Lees ook:Eerste blik op The Boy with the Cuckoo-Clock Heart
Lees ook:Teaser La mécanique du cœur
Lees ook:Trailer La mécanique du cœur
Lees ook:Mooi voorsmaakje La mécanique du cœur
Lees ook:Hartkloppingen voor sci-fi sprookje La Mécanique du Coeur

2 reacties op “2012 brengt The Boy with the Cuckoo-Clock Heart

  1. peter

    ik hoop dat ze hier iets moois van maken

      /   Beantwoorden  / 
  2. Tünde

    Ik heb al ingepland om er heen te gaan, ziet er veelbelovend uit!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.