Eerste blik op Moon Man

Nieuwe tekenfilm waar Cartoon Saloon aan heeft meegewerkt.

Moon Man, Der Mondman of Jean de la Lune. Onder welke titel je het kinderboek van Tomi Ungerer ook kent, binnenkort kun je de avondvullende, geanimeerde versie ervan bekijken. De creatie van de Franse schrijver en illustrator werd voor het eerst uitgegeven in 1967 en door Where the Wild Things Are-legende Maurice Sendak omschreven als “een van de beste prentenboeken van de voorbije jaren”.

De film volgt de belevenissen van het mannetje dat al eeuwen op de maan woont. Hij voelt zich eenzaam en verveelt zich, tot hij op een dag de staart grijpt van een vallende ster en op aarde landt. Door de buitenaardse invasie breekt er paniek uit in het presidentiële paleis. Meteen wordt een zoektocht georganiseerd, maar het enige wat ze bij de krater vinden zijn zilverkleurige voetafdrukken. Op de vlucht voor de president en zijn soldaten, maakt Moon Man kennis met de pracht van de planeet die hij al zo lang vanboven af volgt. Ook ontdekt hij hoe belangrijk hij eigenlijk is voor de aardse kinderen.

Stephan Schesch heeft de nieuwe animatiefilm geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Moon Man is een Europese samenwerking van Schesch Filmkreation (Duitsland), Cartoon Saloon (Ierland) en Le Pacte (Frankrijk). Onderaan in dit bericht vind je alvast de eerste plaatjes.

In 1998 werd Ungerer voor zijn illustraties bekroond met een Hans Christian Andersen Award. Het is niet de eerste keer dat zijn werk wordt verfilmd. In 1981 regisseerde Gene Deitch de korte tekenfilm Moon Man en twee decennia later werd de korte liveactionfilm Mondmann (2006) gemaakt. In 2007 verscheen ook een tekenfilm van een van zijn andere boeken: Die drei Räuber (De Drie Rovers).

Moon Man werd in juni 2012 vertoond op het filmfestival in Annecy. De film ging op 30 juni in première in Duitsland en doet op 7 juli 2012 hetzelfde in Ierland.

Plaatjes Moon Man (klik voor hogere resolutie)

Lees ook:Moon Man
Lees ook:Verse blik op tweede film Cartoon Saloon
Lees ook:Cartoon Saloon verfilmt bestseller
Lees ook:Puffin Rock
Lees ook:Kortfilm Old Fangs grijpt je naar de keel

2 reacties op “Eerste blik op Moon Man

  1. peter

    ziet er awasome uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Roel

    Lijkt me een goeie film, deze 2D animatie is beter dan andere
    een vraagje, komt ie in NL ook in de gewone bioscopen

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.