Moon Man

Moon Man

Bewegende beelden uit de Europese kinderboekverfilming.

Poster Moon ManMoon Man is een geanimeerde adaptatie van het gelijknamige kinderboek van schrijver en illustrator Tomi Ungerer, van wie in 2007 ook The Three Robbers werd verfilmd. De prent is geregisseerd door Stephan Schesch en is een Europese samenwerking van Schesch Filmkreation (Duitsland), Cartoon Saloon (Ierland) en Le Pacte (Frankrijk).

De film volgt de belevenissen van het mannetje dat al eeuwen op de maan woont. Hij voelt zich eenzaam en verveelt zich, tot hij op een dag de staart grijpt van een vallende ster en op aarde landt. Door de buitenaardse invasie breekt er paniek uit in het presidentiële paleis. Meteen wordt een zoektocht georganiseerd, maar het enige wat ze bij de krater vinden zijn zilverkleurige voetafdrukken. Op de vlucht voor de president en zijn soldaten, maakt Moon Man kennis met de pracht van de planeet die hij al zo lang van bovenaf bewondert en ontdekt hij hoe belangrijk hij is voor de aardse kinderen.

In Nederland werd de film vorig jaar uitgegeven als Het Mannetje van de Maan en in Vlaanderen als Manneke Maan, maar de Nederlandstalige stemmencast is dezelfde. De tekenfilm maakt dit jaar ook deel uit van het kinderprogramma van het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014).

Originele, Engelse trailer voor Moon Man

Trailer voor Manneke Maan / Het Mannetje van de Maan

Lees ook:Eerste blik op Moon Man
Lees ook:Nieuwe trailer Fly Me to the Moon
Lees ook:Videoclip: Full Moon Reggae Party
Lees ook:In 3 dimensies naar de maan met Fly Me To The Moon
Lees ook:Filmrecensie 3D-voorstelling Fly Me To the Moon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.