Illumination verliest Pacino

Animatiefilm Despicable Me 2 krijgt een nieuwe schurk.

Illumination Entertainment is voor de tweede keer op rij een schurk verloren. Al Pacino is niet langer als stem te horen in het vervolg op Despicable Me.

Volgens de studio, die het nieuws aan Deadline bevestigde, heeft die beslissing te maken met “creatieve meningsverschillen”. Een standaarduitleg waar we helaas niets wijzer van worden. (Waar kan een bekende stem het oneens over zijn, behalve geld?)

Uit goede bron vernamen we dat regisseur Chris Renaud de voorbije weken bij Skywalker al aan de geluidsmix zat te werken, wat er normaal op wijst dat de film – op een paar technische afwerkingen na – zo goed als klaar is.

Het nieuws komt onverwacht en is verrassend omdat de animatiefilm over minder dan twee maanden al in de bioscoop moet draaien. Het gebeurt bijna nooit dat er zo dicht bij de release nog een stemacteur wordt vervangen. Toch zou er volgens de studio nog voldoende tijd zijn om alles klaar te krijgen voor de geplande releasedatum.

Ironisch genoeg kwam Pacino oorspronkelijk aan boord als vervanger van Javier Bardem. Pacino, die de stem zou inspreken van schurk Eduardo, wordt nu vervangen door Benjamin Bratt. Die acteur had eerder een kleine rol in animatiefilm Cloudy with a Chance of Meatballs als cameraman Manny (zie afbeelding rechtsboven).

In de trailer was Eduardo’s personage nog niet te zien, maar een foto van het Despicable Me-speelgoed onthulde wel een eerste blik op het flamboyante karakter. Omdat alles nu heel snel zal moeten verlopen, is het waarschijnlijk zo dat Bratt de tekst van Pacino zal dubben. Wellicht is er ook niet genoeg tijd meer om een persoonlijke (visuele) toets aan zijn karakter te geven, zoals dat soms gebeurt bij animatiefilms.

De nieuwe computerprent wordt geregisseerd door Chris Renaud en Pierre Coffin, die eerder Despicable Me inblikten. De animatiefilm wordt op 26 juni 2013 in Nederland en op 3 juli in België.

Lees ook:Eerste teaser voor Despicable Me 2
Lees ook:Al Pacino in Despicable Me 2
Lees ook:Trailer voor Despicable Me 2
Lees ook:Spannend voorsmaakje Despicable Me 2
Lees ook:Clip en poster voor Despicable Me 2

Eén reactie op “Illumination verliest Pacino

  1. Tom

    Dit is inderdaad rijkelijk laat, zeker als het gaat om een ‘creatief meningsverschil’ wat kan duiden op hoe de stem moet klinken en wat dan al veel eerder opgemerkt zou moeten zijn. Anderzijds, het is bij Shrek ook al gebeurd dat na de eerste screening het hoofdpersonage toch een andere stem kreeg omdat men (in dit geval de acteur zelf) er niet tevreden over was. Misschien is dat hier ook het geval en komt men daar niet onderling uit. Ofzo.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.