The HKU Series: Junaid Chundrigar

Junaid What Goes Up HKU

Junaid Chundrigar, na de zomer vierdejaars student Animatie aan de HKU, maakte de kortfilm What Goes Up ruim een jaar geleden. Dit jaar is de film geselecteerd voor het programma Hollandse Nieuwe op het KLIK! Amsterdam Animation Festival. Hoogste tijd dus om de film eens in deze serie op te nemen!

Junaid Chundrigar: What Goes UpIn de eerste versie van het verhaal was het meisje nog een klein lief hysterisch blij meisje dat door haar ouders bij de jongleur was gedumpt. Het meisje gooide steeds meer wapens en explosieve objecten in de handen van de jongleur die uiteindelijk op het meisje terecht kwamen (ja het was een stuk minder kindvriendelijk hier). De jongleur zag dat de ouders eraan kwamen lopen en bouwde snel van de explosieven een replica van het meisje in elkaar. De ouders trapte hier uiteraard in en rijden weg met de replica… die vervolgens ontploft in de verte. Toen Junaid deze versie aan de leraar voorstelde, zei hij dat het verhaal het beste heel simpel gehouden kon worden. Na enkele herschrijvingen is dat gelukt, en de film werd er ook nog eens meteen een stuk minder bloederig van.

Junaid Chundrigar: What Goes Up“Qua stijl besloot ik iets anders te doen dan dat ik normaal doe (speciaal op aanvraag van de maker een link naar zijn showreel) namelijk geen zwarte omtreklijnen gebruiken. Het was leuk voor één keer maar voor mijn volgende film (mijn afstudeerfilm over aliens) ga ik toch echt wel werken in een stijl die me het beste bevalt.” En animeren is niet het enige wat deze student kan, hij spreekt ook nog eens zelf de stemmen in, vaak samen met enkele vrienden. De soundtrack werd verzorgd door de Belgische Joris Hermy, die al eens eerder muziek voor Junaids films maakte.

Kortfilm What Goes Up (2009)

Lees ook:The HKU Series: Karlijn Scholten vindt monsters schattig
Lees ook:Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: Variété
Lees ook:Trailer voor Nederlandse serie Gerard en Stipje door de Tijd
Lees ook:Kanshebber Beste Animatiekortfilm ’09: The Kinematograph
Lees ook:The Wild gedegradeerd tot kinderfilm

5 reacties op “The HKU Series: Junaid Chundrigar

  1. Seppe

    Hahaha, leuk gedaan en een knap staaltje karakteranimatie. Ik ben benieuwd naar dat alien-avontuur!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Junaid

    Danke! Ja ik ben ook erg benieuwd naar het alien avontuur! :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    Cool! Vooral de scène waar het echt rood wordt voor de ogen van die kleine duivelin. Deed me denken aan oude videogames. :)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Jorisje

    Kijk, dit is een mooi voorbeeld van waarom ‘werk van eigen bodem’ zo interessant is. Je ontdekt altijd wel iets nieuws. Al helemaal leukt wordt het als je filmpjes ziet zoals hierboven. Hulde! Van mij mag er een pak meer in deze rubriek verschijnen…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Trolls 'n Goblins

    Geweldig stukje werk!

    En herken ik daar dezelfde stijl en hand als Superhero Bad Days met Stan Lee cameos? o.0

    Geweldig! Ik wil heel graag HKU gaan doen om ook animator te worden, nu ben ik niet 100 maar 1000% gemotiveerd!

    Geweldig, man!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.