Trailer voor Nederlandse serie Gerard en Stipje door de Tijd

Veelbelovend, net afgestudeerd animator Junaid Chundrigar spendeert al een jaar al zijn vrije tijd aan het maken van een eigen animatieserie.

We hebben al eens eerder geschreven over het werk van Junaid Chundrigar, wiens afstudeerfilm al meer dan 250.000 keer op Vimeo is bekeken en die na school meteen aan de slag kon met een videoclip voor Guus Meeuwis. Momenteel werkt hij in zijn werkplaats te Hilversum aan Gerard en Stipje door de Tijd: 60 minuten aan animatie, opgedeeld in zes afleveringen. “Bezigheidstherapie” noemt de animator de serie, want hij maakt alles dus in zijn vrije tijd. “Of ik niet te veel hooi op m’n vork neem? Welnee, ik hou van animatie, van het hele proces. Daarnaast ben ik ook nog eens dol op hooi.”

Junaid en zijn beste vriend (tevens muzikant) Dennis Impink schrijven, zingen en componeren alles zelf. Elke aflevering van de serie krijgt een uniek liedje, zoals het nummer Gerard en Stipje door de Tijd. Hoewel de serie veel gekkigheid bevat, zit er wel degelijk een serieuze boodschap in: “Gerard en Stipje staan symbool voor de maatschappij en hoe mensen daar mee omgaan. Problemen in de wereld zijn er niet voor niks en en soms heb je daar een uitlaatklep voor nodig. Dát is wat ik de wereld wil vertellen met Gerard en Stipje door de Tijd.”

De hoofdrolspelers van dit project, Gerard de boer uit Appelscha en Stipje het kalfje, zijn afkomstig uit een serie die Junaid en Dennis eerder samen maakten, genaamd De Sprookjesgrot. Daarin speelde elke aflevering een ander karakter de hoofdrol, waaronder dus Gerard en Stipje. Voor de nieuwe serie wisten ze al meteen dat ze verder wilden met Gerard en Stipje. “Soms hebben we allemaal wel eens een klein pratend kalfje nodig dat ons dingen influistert, legaal of niet”, geven de makers daarvoor als reden.

Gerard en Stipje door de Tijd zou eigenlijk al in 2011 online komen. Dat is dus niet gelukt, maar de serie staat nu op de planning voor april 2012. Of ze ook bezig zijn de serie op tv te krijgen? Er worden wel wat pogingen ondernomen, maar het maakt de breinen achter de serie eigenlijk niet veel uit. “We snappen heel goed dat wat wij maken niet voor iedereen is. Als er mensen zijn die het leuk vinden wat we maken, dan is dat leuk. Zo niet, dan vermaken we onszelf alsnog wel.”

Meer werk van Junaid Chundrigar is te vinden op zijn website.

Teaser voor Gerard en Stipje door de Tijd

Trailer voor Gerard en Stipje door de Tijd

Lees ook:Eerste details over Bad Days en Fanboy Rampage
Lees ook:Disassembled steekt de draak met superhelden
Lees ook:The HKU Series: Junaid Chundrigar
Lees ook:Tussenstand publieksprijs HAFF bekend
Lees ook:Trailer voor serie Bad Days

Eén reactie op “Trailer voor Nederlandse serie Gerard en Stipje door de Tijd

  1. Rogier

    :) Gerad en stipje ken ik nog wel van de sprookjesgrot, lekker Flauw dit word vast leuk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.