Substance

Bekijk de korte animatiefilm van Nederlandse bodem.

Vier vierdejaars animatiestudenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht hebben Substance online geplaatst. De korte film draait om een man die tot wanhoop wordt gedreven na het verlies van zijn vrouw.

Substance is het resultaat van een onderzoek naar de invloed van stijl op het narratieve karakter van een animatiefilm. “Omdat we wilden experimenteren met visuele stijlen, hebben we een verhaal geschreven waarin het gebruik van verschillende stijlen een belangrijke rol speelt. Het verhaal en de emotie van het hoofdpersonage hebben de keuze van de stijl bepaald,” vertelt Quentin Haberham.

“Zo zijn we voor het eerste deel van het verhaal op zoek gegaan naar een stijl waarin we het akelige, grauwe en vieze konden overdrijven om de situatie van de hoofdpersoon te benadrukken. De hallucinatie moet dit juist contrasteren. We hebben daarvoor gekeken naar felle kleuren, afgeronde vormen, en we hebben alles laten golven om de hallucinatie te versterken.”

De korte film werd gemaakt door Quentin Haberham (story, animation direction), Bram Vermaas (story, technical direction), Tim de Haan (art direction, production), Wesley Vet (Animation, editing), Rutgher Jousma (rendering, lighting, modeling), Esther Diepenhorst (modeling, painting) en Dieuwer Feldbrugge (compositing).

Korte animatiefilm Substance

Lees ook:Little Quentin: een film noir van eigen bodem
Lees ook:2010 wordt het jaar van Little Quentin
Lees ook:Korte animatiefilm: Vigour
Lees ook:Korte animatiefilm: Little Quentin (18+)
Lees ook:il Luster brengt animatiemakers naar Imagine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.