Takahata’s nieuwe film uitgesteld

Studio Ghibli’s The Tale of Princess Kaguya loopt vertraging op.

Zoals we eerder schreven werkt regisseur Isao Takahata – bekend van films als My Neighbors the Yamadas, Pom Poko en Grave of the Fireflies – aan een nieuwe film die gebaseerd is op een beroemd verhaal uit de Japanse folklore: Taketori Monogatari, ook wel bekend als The Tale of the Bamboo Cutter.

Kaguya-hime no Monogatari (The Tale of Princess Kaguya) zou samen met Kaze Tachinu (The Wind Rises), de nieuwste prent van Hayao Miyazaki, op dezelfde dag in Japan in première gaan in de zomer van 2013.

Distributiemaatschappij Toho maakte nu echter bekend dat de film vertraging heeft opgelopen en pas in de herfst van 2013 in de Japanse zalen verschijnt. De vertraging is volgens de studio te wijten aan de storyboards die nog niet volledig afgewerkt zijn. Opdat de film niet aan kwaliteit zou moeten inboeten, werd de releasedatum uitgesteld. De productie van Miyazaki’s film gaat naar verluidt gesmeerd.

Het is veertien jaar geleden dat Takahata nog een film maakte. Miyazaki noemde zijn collega ooit eens voor de grap een “afstammeling van een reuzenluiaard”. Die reputatie lijkt Takahata nu nog steeds waar te maken. Zijn knappe creaties zijn gelukkig het lange wachten zeker waard.

Meer over de twee nieuwe animatiefilms van Studio Ghibli vind je hier.

(Via ANN)

Lees ook:Eerste video voor Kaguya-hime
Lees ook:Nieuwe blik op Kaguya-hime
Lees ook:Nieuwe promo Kaguya-hime
Lees ook:Trailer voor Kaguya-hime
Lees ook:Teaser voor Kaguya-hime

Eén reactie op “Takahata’s nieuwe film uitgesteld

  1. DragonMaster

    Iets langer wachten op een nieuwe film van Takahata is geen probleem. Ik ben erg benieuwd!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.