Pixar krijgt Gouden Leeuw en brengt Toy Story naar Venetië

Binnenkort wordt de prestigieuze prijs uitgereikt tijdens het Filmfestival van Venetië.

Het lijkt wel of Pixar dit jaar niet genoeg bejubeld kan worden. Niet dat wij dat onterecht vinden, met de pareltjes die ze al hebben gemaakt. Nadat hun nieuwste kind Up het Filmfestival van Cannes mocht openen, is het straks in Italië de beurt aan de opnieuw in 3D uitgebrachte releases van Toy Story (1995) en Toy Story 2 (1999).

Volgens de organisatoren is het de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat de bijdrage van een hele studio wordt gevierd in plaats van een regisseur. John Lasseter zal de prijs op 6 september in ontvangst nemen in aanwezigheid van de andere Pixar-groten Brad Bird (The Incredibles, Ratatouille), Pete Docter (Monsters Inc, Up), Andrew Stanton (Finding Nemo, WALL-E) en Lee Unkrich (Toy Story 3). Het filmfestival van Venetië start op 2 september en loopt door tot 12 september 2009.

De re-releases van de twee Toy Story-films komen dit jaar uit in Amerika op 2 oktober. Disney-spreekbuis Mark Zoradi vertelde dat de beide films samen worden uitgebracht zodat je voor de prijs van een filmkaartje van beide films genieten. Hopelijk kunnen we daar in België en Nederland ook van genieten, maar het zou niet de eerste keer zijn dat de filmdistributeurs voor de dubbele winst kiezen en de beide films afzonderlijk uitbrengen. Toy Story 3 wordt bij ons pas eind juli 2010 verwacht, maar een trailer van de film wordt alvast samen uitgebracht met de re-release van de eerste twee films in een gloednieuw 3D-jasje.

Lees ook:Aftellen voor trailer Toy Story 1 en 2 in 3D
Lees ook:Nieuwe spotjes en teaserposters voor Toy Story 1 en 2
Lees ook:Animatiefilms domineren selectie voor 3D Award in Venetië
Lees ook:Toy Story 1 en 2 in 3D nu in de bioscoop
Lees ook:Ondertussen op het Filmfestival van Venetië

Eén reactie op “Pixar krijgt Gouden Leeuw en brengt Toy Story naar Venetië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.