The Scarecrow

Bekijk het mooie filmpje van de Oscarwinnende animatiestudio Moonbot.

De Mexicaanse fastfoodketen Chipotle weet erg goed hoe het zijn imago een flinke boost kan geven met mooie animatiefilmpjes. Nadat eerder al een knap stop-motionfilmpje over een boer werd gemaakt (zie Back to the Start), is het nu de beurt aan een computeranimatie die opnieuw op je gevoel inspeelt.

In The Scarecrow volg je het verhaal van een vogelverschrikker die niet meer kan leven met zijn baantje bij Crow Foods, een bedrijf dat geen respect heeft voor het voedsel dat het produceert.

Voor de film werd het talent ingeschakeld van Moonbot Studios, die vorig jaar met The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore de Oscar wonnen voor de Beste Korte Animatiefilm. Het liedje dat je hoort is een door Fiona Apple gezongen cover van Pure Imagination, bekend uit de filmklassieker Willy Wonka and the Chocolate Factory (1971).

De korte animatiefilm is eigenlijk een reclamefilmpje voor een spelletje. Die gratis app/game is op zijn beurt dan weer een slimme vorm van promotie voor Chipotle, want afhankelijk van je prestaties kan je een maaltijd winnen. Meer informatie vind je op deze website. Onderaan in dit bericht kun je zowel de korte film als de making-of bekijken.

The Scarecrow

Making-of

(Via Adweek)

Lees ook:Wes Anderson animeert dromerige reclame
Lees ook:Korte animatiefilm: Back to the Start
Lees ook:Pixar brengt dvd met korte filmpjes uit
Lees ook:Oh Willy… pakt de Cartoon d’Or
Lees ook:Disney boos op Humo

Eén reactie op “The Scarecrow

  1. DragonMaster

    Erg knap!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.