Filmfonds zoekt synopsissen voor langspeelfilms


Het Nederlands Film Festival en het Filmfonds slaan de handen ineen om de kwaliteit van lange animatiefilms te verbeteren.

Gezocht: synopsis lange animatiefilm
Beloning: € 12.500,-

Zo werd het initiatief gisteren door het Filmfonds gepresenteerd. Scenaristen, bij voorkeur samen met een concept artist of storyboarder, worden uitgenodigd deel te nemen aan een competitie door een synopsis voor een lange animatiefilm in te sturen. Van de inzendingen worden maximaal tien teams geselecteerd voor een bijzondere workshop synopsisontwikkeling tijdens het Nederlands Film Festival deze herfst.

De tien teams worden begeleid door gerenommeerde (inter)nationale professionals als Fernando Trueba (Chico & Rita) en Piet Kroon (Ice Age, Shrek, Rio) middels intensieve een-op-eensessies. Het einddoel is een perfecte synopsis waar de geselecteerden mee verder kunnen.

Eén synopsis wordt door een deskundige jury uitgekozen tot de allerbeste en ontvangt van het Nederlands Filmfonds een niet onaardige bijdrage van €12.500,- voor treatmentontwikkeling.

Uiterlijk 1 september 2014 dienen de synopsis (in het Nederlands en het Engels), een motivatie en een cv aangeleverd te worden via het aanvraagformulier dat eind deze maand beschikbaar zal zijn. Meer informatie volgt binnenkort op de websites van het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival.

Lees ook:Twee animaties geselecteerd voor KORT!
Lees ook:Nederlands Filmfonds introduceert Wildcard Animatie
Lees ook:Toekomstplannen van het Filmfonds zijn bekend
Lees ook:Super dingt mee naar een Oscar
Lees ook:Stem op je favoriete filmpje voor Annecy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.