Nederlandse stemmen voor De Smurfen

Ontdek welke bekende namen de Nederlandse Smurfen inspreken.

In de deels geanimeerde film van Sony Pictures Animation, geregisseerd door Raja Gosnell, belanden de bekende wezentjes in New York. Helaas worden ze ook daar achternagezeten door hun eeuwige vijand Gargamel en zijn gemene kat Azraël.

Zopas werden de acteurs bekendgemaakt die hun stem lenen aan de Nederlandse versie van De Smurfen:

Kim-Lian van der Meij (Smurfin), Jack Wouterse (Grote Smurf), Tygo Gernandt (Gargamel), Freddie Tratlehner (Boerensmurf), Ollicio Locadia (Smulsmurf), Pepijn Lanen (Bakkersmurf), Sascha Visser (Klungelsmurf), Giel Beelen (Vertelsmurf), Johnny Kraaijkamp jr (Moppersmurf), Sander de Heer (Koksmurf), Frans Limburg (McSmurf), Florus van Rooyen (Brilsmurf), Huub Dikstaal (Patrick) en Lottie Hellingman (Grace).

The Smurfs (ook in 3D) verschijnt in de Nederlandse en Belgische bioscopen vanaf 3 augustus 2011. De trailer, plaatjes, posters en meer info vind je in onze vorige berichten.

Klik op deze link om te zien wie de Vlaamse stemmen verzorgt.

(Met dank aan onze collega’s van Movie 2 Movie en FilmCentrum)

Lees ook:Vlaamse stemmen voor De Smurfen
Lees ook:Smurfen bedonderden Neil Patrick Harris
Lees ook:Gemene nepsmurfen in The Smurfs 2 [update]
Lees ook:Eerste trailer met stoute Smurfen
Lees ook:Eerste afbeelding van Smurfin en Brilsmurf

9 reacties op “Nederlandse stemmen voor De Smurfen

  1. Jorn

    Nu is dit volgens mij al een redelijk kansloze film, maar ik vraag me toch echt af waarom ze het zo nodig vonden om de Smurfen allemaal door bekende Nederlanders in te laten spreken? Waarom niet gewoon de ‘oude’ en vertrouwde stemmen van de tekenfilmserie zelf? Het lijkt Dreamworks wel; bekende stemmen inhuren waar je dan groots reclame mee kan maken om je film te verkopen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Calypso

      Een deel van de oude, vertrouwde tekenfilmstemmen is helaas niet meer beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan Bril/Knutsel smurf (Frans van Dusschoten) die enkele jaren geleden overleden is.

        /   Beantwoorden  / 
    2. Tom

      Dat, of de nog levende acteurs hebben geen zin om eraan mee te werken. Wie zal het zeggen. Maar persoonlijk word ik nog niet wild van de cast. Hoewel Gernandt het misschien aardig kan doen als Gargamel. Maar Jack Wouterse als Grote Smurf? Nee.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Hans W.

    Ikzelf vind de trailer en alles wat ik tot nu toe zie van deze film verschrikkelijk, maar ik vrees dat het toch een hit gaat worden, ook in Nederland. En wat de stemmencast betreft: er zitten ook wat gerenommeerde stemacteurs tussen, dus dat komt volgens mij wel goed. Alleen de dubbing van de ‘live action’ wordt waarschijnlijk weer moeilijk verteerbaar, zoals vaak bij dit soort films (Yogi Bear, Alvin & the Chipmunks, Marmaduke, etc.)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Rob

    Net de film in het nederlands gezien met de kinderen, was helemaal te gek..ik herkende de stem van Jack Wouterse , paste er perfect bij.. kortom gewoon een leuke film , de kinderen 9 en 4 hebben genoten, en daar gaat het toch om??

      /   Beantwoorden  / 
  4. TAZ

    de engelstalige versie lijkt mij weer leuker maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Claude

    Zit net in de pauze en mag zeggen, dat het best een geslaagde film is. Ook de stemmen passen prima. 3D is even wennen, maar de film is zeker de moeite waard. Zelfs voor de beginnende bioscoop bezoekertjes….

      /   Beantwoorden  / 
  6. Alfred

    Ik smurf van alles wat ik op het internet tegenkom over mijn blauwe vriendjes, de smurfen.

    De smurfen (3d) film is smurftastisch.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Jesper

    Hoewel ik moet toegeven dat ik vooraf nogal huiverig was voor deze film vanwege een licht nostalgisch gevoel ten opzichte van de getekende Smurfenfilm, heb ik hem toch een kans gegeven, al was het maar omdat mijn zoontje hem graag wilde zien. En eerlijk is eerlijk, het is een erg leuke film, ook met de Nederlandse stemmen. Echt een leuke kinderfilm en stiekem ook leuk voor ouderen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.