Teaser voor Mushka

Het eerste werk van animator Andreas Deja na zijn baan bij Disney.

Omdat er bij Walt Disney (voorlopig?) geen nieuwe tekenfilms meer worden gemaakt, is de studio de voorbije jaren enkele topanimators verloren. In 2012 stapte Glen Keane op, een jaar nadat Andreas Deja andere oorden opzocht. Hun vertrek betekent echter niet dat ze niet meer animeren. Beide mannen werken aan hun eigen ideeën, persoonlijke projecten waarvan we hopen dat ze afgewerkt worden.

Deja werkte mee aan talloze klassiekers waaronder The Little Mermaid (King Triton), Beauty and the Beast (Gaston), Aladdin (Jafar), The Lion King (Scar), Lilo & Stitch (Lilo), The Princess and the Frog (Mama Odie) en Winnie the Pooh (Tigger).

De eerste film na zijn lange carrière bij Disney wordt Mushka, een korte animatiefilm van ongeveer twintig minuten over liefde en opoffering. Het verhaal speelt zich af in Rusland en volgt de jonge meid Sarah en de tijgerwelp Mushka.

De film krijgt een stijl waarbij het lijkt alsof een schetsboek tot leven komt. In plaats van de moderne, digitale inkleuringstechnieken toe te passen, worden voor Mushka potloden gebruikt voor de kleuren en schaduwen. Deja werkt al een jaar aan de film (het verhaal en de voorbereiding) en hoopt dat de productie volgend jaar kan beginnen.

Om de jonge tijger zo getrouw mogelijk weer te geven, spendeerde Deja heel wat dagen in de Zoo van Los Angeles om enkele welpen te observeren en te schetsen (zie plaatjes). Onderaan vind je een eerste teaser voor Mushka. Daarin ontdekt Sarah voor het eerst dat er een killer schuilt in de jonge welp.

Teaser voor Mushka

Artwork voor Mushka (klik voor hoge resolutie)

Lees ook:Andreas Deja tekent Bambi in zeven stappen
Lees ook:Een lange treinrit was nog nooit zo interessant!
Lees ook:Disney geeft 2D genadeslag
Lees ook:Welkom Andreas!
Lees ook:Sexy helden uit tekenfilms van Walt Disney

6 reacties op “Teaser voor Mushka

  1. Fear

    Ik ben blij dat Deja niet gestopt is met tekenen. Ik ben eigenlijk meer benieuwd met wat Glen Keane bezig is. Is het eigenlijk al geweten waar hij werkt, en aan welk project hij momenteel werkt?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Er zijn oude geruchten dat hij een muzikale film à la Fantasia plande, maar in de recentste interviews vertelde hij dat hij erover dacht om een boek te verfilmen. Er is ook een reeks kinderboeken die hij illustreerde (Adam Raccoon, geïnspireerd op christelijke verhalen) waar hij misschien animaties voor zou willen maken. Maar niets is zeker op dit moment.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Max

    Ziet er mooi uit! En net als Fear ben ik blij dat hij niet gestopt is, en ik hoop dat hij en andere animators de oude animatie stijl levend houden. En ik ben ook erg benieuwd maar Glen Keane want hij is en blijft mijn favoriete animator. Maar ik vind dit ook erg op the jungle book lijken maar alsnog top!

      /   Beantwoorden  / 
  3. TAZ

    de tijger doet me een beetje denken aan shere khan uit the jungle book.

      /   Beantwoorden  / 
    1. poppie

      jungle boek heeft hem ook geinspieert om tekenaar te worden

        /   Beantwoorden  / 
  4. Erik Butter

    mooi die schetserige tekenstijl, zo heeft het filmpje ook meer een eigenhandschrift.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.