Eerste blik op The Island of Lost Children

Een voorsmaakje van de nieuwe tekenfilm over een kindergevangenis.

Voor de kust van Bretagne ligt Belle-Île en Mer, een eiland dat onderdak bood aan een strafkolonie. Kinderen werden er opgesloten en opgeleid tot matroos. Er stond een heuse boot op de binnenplaats, maar buiten op zee varen mochten de jongelingen nooit. De barslechte omstandigheden waarin ze verkeerden, leidden tot een opstand in 1934.

De Franse (toneel)schrijver Jacques Prévert bracht hulde aan de jonge helden en schreef er een scenario over dat later gebruikt werd voor de liveactionfilm La Fleur de l’âge uit 1947.

Hetzelfde scenario dient nu ook als basis voor een geanimeerde film van de Franse studio Label Anim. Schrijver Jean Regnaud – wiens bekroonde strip My Mommy Is in America and She Met Buffalo Bill ook door de animatiestudio wordt verfilmd en later dit jaar verschijnt – werkt momenteel aan het script.

De film speelt zich af in de jaren dertig en laat zien hoe Belle-Île en Mer een paradijselijke plaats is waar rijkelui komen ontspannen. Net wanneer Danielle er met haar ouders op vakantie is, breekt in de gevangenis een revolutie uit waarbij enkele kinderen ontsnappen. Pas wanneer ze plotseling oog in oog met hen komt te staan, ontdekt de jonge meid het bestaan van de nare instelling aan de andere kant van het eiland. Een gemene opzichter, die terreur zaait in de gevangenis, zorgt voor de spanning in het verhaal. Hij jaagt op de ontsnapte kinderen en deinst nergens voor terug.

Op Cartoon Movie in Lyon kwam Label Anim-producent Guillaume Galliot het nieuwe project voorstellen. De geplande film van regisseur Dominique Etchecopar is momenteel nog in ontwikkeling, maar we kregen wel al een mooie verzameling artwork en enkele voorlopige fragmenten uit de prent te zien. Centraal in de film staat de confrontatie tussen twee erg verschillende groepen: de rijke bourgeoisie en de arme kinderen. Die tegenstrijdigheid wordt ook mooi uitgebeeld op de tekening hiernaast: links van het eiland een vrolijk vakantieoord, rechts een mistroostige instelling.

The Island of Lost Children (L’île des enfants perdus) wordt volledig met de hand getekend op tablets, al zullen hier en daar wel wat elementen met computeranimatie worden gemaakt (zoals boten en auto’s). De makers omschrijven de film als een avontuur voor de hele familie, met een vleugje romantiek. Het budget wordt geraamd op zes miljoen euro. In dit bericht vind je alvast enkele stukjes concept art, met daarop de ontsnapte kinderen Thomas (de kleine), Pierrot (de lange) en Louis, die een oogje heeft op Danielle. Rechts zie je enkele rijke toeristen en de grijnzende opzichter van de gevangenis. Helemaal onderaan kun je een eerste teaser voor de film bekijken.

Artwork The Island of Lost Children (klik voor hogere resolutie)

Teaser voor The Island of Lost Children

Lees ook:Knappe trailer voor Hoshi o Ou Kodomo
Lees ook:Magische teaser voor Hoshi o Ou Kodomo
Lees ook:Beklemmende trailer voor Dead Island
Lees ook:Giovanni’s Island
Lees ook:Prachtige afbeeldingen uit The Lost Sand of Dreams

3 reacties op “Eerste blik op The Island of Lost Children

 1. DragonMaster

  Klinkt interessant en ziet er mooi uit.

    /   Beantwoorden  / 
 2. poppie

  het verhaal klinkt volwassen maar ben toch benieuwd

    /   Beantwoorden  / 
 3. TAZ

  het doet me een beetje aan het beroemde gevangeniseiland alcatraz denken maar dan voor kinderen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.