Aya de Yopougon

Aya

De geanimeerde stripverfilming draait binnenkort op Anima.

AyaAya de Yopougon (Aya of Yop City) is gebaseerd op de gelijknamige stripreeks van Marguerite Abouet en Clément Oubrerie. In het Nederlands verschenen van Aya uit Yopougon zes albums bij Uitgeverij L.

Het verhaal van de handgetekende animatiefilm speelt zich af aan de Ivoorkust, eind jaren zeventig in Yopougon, een populaire wijk van Abidjan die door de hippe bewoners Yop City wordt genoemd.

Centraal staan de komische en romantische belevenissen van de drie jonge vrouwen Aya, Adjoua en Bintou. De negentienjarige Aya wil later dokter worden en blijft liever thuis om te studeren dan met haar vriendinnen te gaan dansen en op mannen te jagen. Alles verandert wanneer Adjoua per ongeluk zwanger wordt.

Verder zijn er nog Ignace, de drukke, rondfladderende vader van Aya die verschillende gezinnen moet onderhouden, de rijke Moussa die meisjes versiert met zijn eigen wagen, en Fanta en Koro, twee moeders die hun dochters proberen te beschermen.

Stripmakers Abouet en Oubrerie stonden zelf in voor de regie van de verfilming. Aya of Yop City is de tweede animatiefilm van Autochenille Production (Le Chat du Rabbin), een productiehuis dat werd opgericht door Antoine Delesvaux, Joann Sfar en Clément Oubrerie. De animatie werd gemaakt door hun Banjo Studio.

De tekenfilm werd voor verschillende festivals geselecteerd (waaronder Annecy) en wordt dit jaar vertoond op het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014)

Franse trailer

Lees ook:Astro Boy voor en na de concept art
Lees ook:Shane Acker kiest voor Beasts of Burden
Lees ook:Sin City à la Walt Disney
Lees ook:Wonder Woman
Lees ook:Flashy Jezus is hipper dan ooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.