Patema Inverted

Patema

Trailer voor de fantasievolle tekenfilm die op Anima draait.

PatemaDe recente animatiefilm Patema Inverted (Sakasama no Patema) werd bedacht, geschreven en geregisseerd door Yasuhiro Yoshiura (Time of Eve). De originele prent speelt met zwaartekracht en draait om twee kinderen uit erg verschillende werelden.

Patema leeft in een ondergrondse gemeenschap. De jonge meid houdt ervan om de vele tunnels en schachten te verkennen, maar het is verboden om een gevaarlijke zone te betreden. Wanneer ze op een dag haar nieuwsgierigheid niet langer kan bedwingen, belandt ze in een vreemde wereld waar alles ondersteboven staat. Daar leert ze de jongen Age kennen, het begin van een bijzonder avontuur.

De Japanse film ging in juni 2013 in première op het animatiefestival in Annecy en won in november zowel de jury- als de publieksprijs op het Scotland Loves Animation-festival. Patema Inverted is geselecteerd voor het New York International Children’s Festival en maakt dit jaar ook deel uit van de competitie op het Anima-festival in Brussel (28 februari – 9 maart 2014).

Japanse trailer

Lees ook:Mooie trailer voor Tibetan Dog
Lees ook:Eerste trailer voor Rainbow-colored Fireflies
Lees ook:Eerste beelden Boy and the Beast
Lees ook:Eerste teaser voor Rainbow-colored Fireflies
Lees ook:Japanse legende komt tot leven in kortfilm Kudan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.