The Scrameustache

Scrameustache

Een blik op de nieuwe stripverfilming van Belgische bodem.

ScrameustacheIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Een van de nieuwe projecten van eigen bodem is The Scrameustache (De Katamarom), gebaseerd op de albums van de Belgische striptekenaar Gos (Roland Goossens). De reeks is een coproductie van de Belgische studio’s Grid Animation en AT-Anim en het Luxemburgse Calach Films, wordt geregisseerd door Tanguy de Kermel en geschreven door Steve Middleton. Een voorlopige blik op de vertaling van de 2D-strippersonages naar de 3D-computermodellen vind je onderaan in dit bericht.

ScrameustacheDe serie draait om de intergalactische en komische avonturen van de Katamarom, een katachtig, buitenaards wezen met een handige helm waarmee hij multifunctionele stralen kan afschieten. Hij komt van Aktarka, een planeet met twee manen waarvan er een bevolkt wordt door de vriendelijke Galaxians (de melkwegers). Die groene figuurtjes – die voor de visuele humor zorgen in de serie – hebben allemaal hun eigen specialiteit en functie (maar wisselen elke 24 uur van talent). Robotje Tobor beschermt de Katamarom en gedraagt zich een beetje als een hond.

Het menselijke hoofdpersonage is Khena, een jongen die de toekomstige redder van wereld moet worden. Wanneer de Katamarom hem meeneemt in zijn hoogtechnologische, vliegende schotel, leert Khena over verschillende planeten én zijn ware afkomst. Uiteraard zijn er ook slechteriken aanwezig, zoals de gemene Falzar (een vogelachtige tovenaar), een leger Kromoks (gehoorzaam aan de tiran) en de Ramoucha (een soort kruising tussen een beer en een aap, die elektrische ladingen kan creëren).

De futuristische setting van de strips leent zich volgens de makers perfect voor een serie gemaakt met computeranimatie. Om de 26 afleveringen van 13 minuten te kunnen maken (voor een doelgroep van 6- tot 10-jarigen), wordt nu gezocht naar coproducenten, tv-zenders en distributeurs. In de eerste helft van 2014 zouden ze beginnen aan de storyboards en in de tweede helft aan de animatie. Het resultaat wordt vervolgens eind 2015 verwacht.

Personages uit The Scrameustache

Scrameustache

Voorsmaakje van The Scrameustache

Lees ook:Animatieblog plaatst werk van eigen bodem in de kijker
Lees ook:Peur(s) du Noir opent Anima 2008 te Brussel
Lees ook:Bo’s Bazaar
Lees ook:Abracadabra
Lees ook:Shaun The Sheep krijgt spin-off over kleinste schaapje

Eén reactie op “The Scrameustache

  1. TAZ

    het filmpje ziet er best leuk uit.
    misschien is het iets voor zappelin.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.