Puffin Rock

Puffin

Ierse studio Cartoon Saloon presenteert nieuwe tekenfilmserie.

PuffinIn september vond in Toulouse een nieuwe editie plaats van Cartoon Forum. Honderden professionals uit de animatiesector kwamen bijeen in de Franse stad, waar meer dan zestig (ideeën voor) nieuwe animatieseries uit Europa werden gepresenteerd. Animatieblog was ook aanwezig en zal de komende dagen een selectie van de nieuwe oogst voorstellen.

Puffin Rock is een Ierse samenwerking tussen Cartoon Saloon, de Oscargenomineerde animatie-studio van The Secret of Kells, uitgeverij Penguin en Dog Ears, een mediabedrijf dat apps en interactieve boekjes voor kinderen maakt.

Het verhaal volgt de belevenissen van een familie ‘puffins’ (papegaaiduikers) die op een eiland in de Ierse wildernis leven. Hoofdpersonages zijn Pip, een avontuurlijke jonge meid, en Baba, haar kleine broertje. Samen verkennen ze het eiland, maken ze vrienden, jagen ze op voedsel en proberen ze om zelf niet op het menu te belanden van een gevaarlijk roofdier.

Met zijn schattige karakters mikt de serie vooral op jonge kinderen (kleuters), maar het mooie artwork zal wellicht ook hun ouders aanspreken. Het eerste seizoen bestaat uit 39 afleveringen van 7 minuten. Naast animaties zullen ook (digitale) kinderboeken van Puffin Rock verschijnen. De Ierse acteur Chris O’Dowd leent zijn stem aan de verteller.

De animatieserie zal worden uitgezonden op Nick Jr. in het Verenigd Koninkrijk en RTÉjr in Ierland. De productie start deze maand en het resultaat wordt in oktober 2014 verwacht. Onderaan vind je het recentste voorproefje dat vorige week in Frankrijk werd voorgesteld. Via deze link vind je een oud promotiespotje (Pip heette toen nog Oona) dat de verschillende mogelijkheden laat zien waarop de avonturen kunnen worden beleefd.

Puffin Rock

Puffin

Lees ook:Cartoon Saloons nieuwe serie
Lees ook:Verse blik op tweede film Cartoon Saloon
Lees ook:Cartoon Saloon verfilmt bestseller
Lees ook:Kortfilm Old Fangs grijpt je naar de keel
Lees ook:Knap voorsmaakje van Song of the Sea

3 reacties op “Puffin Rock

  1. TAZ

    nu maar hopen dat ie ook op de nederlandse nick jr en nickelodeon gaat verschijnen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Lienne

    Wat schattig en vrolijk!
    Ik heb papegaaiduikers altijd al zo lief gevonden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. DragonMaster

    Erg schattig inderdaad

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.