Geen Submarine, wel Roger Rabbit 2

Regisseur Robert Zemeckis over zijn animatieplannen.

Who Framed Roger Rabbit (1988) is een mijlpaal. De film van regisseur Robert Zemeckis combineerde tekenfilmfiguurtjes met echte acteurs en werd met drie Oscars bekroond (o.a. voor Beste Visual Effects). Animator Richard Williams, die de leiding had over de animatie, kreeg zelfs een Special Achievement Award.

In een interview met MTV vertelt Zemeckis hoe hij het vervolg op de filmklassieker zou maken: “Hij zou er hetzelfde uitzien, maar we zouden ‘m wel in 3D uitbrengen. Alle animatie zou handgetekend zijn (2D), maar met 3D-programma’s gemaakt. Niet het soort 3D-animatie van Pixar, zo zou het er niet uitzien.”

Dat betekent wellicht dat de animatie dus op digitale wijze getekend wordt. Het verhaal is blijkbaar al geschreven, maar de film wacht nog op groen licht van de studio: “Ik ben tevreden met het script. Het is geschreven door de originele schrijvers (van de eerste film) en het is goed. Maar Disney denkt er nog over na.”

Toen Walt Disney na de Mars Needs Moms-flop niet langer interesse had in motion capture, trok de studio de stekker uit de Yellow Submarine-remake die Zemeckis wilde maken. Hoewel hij de kans kreeg om met de film aan te kloppen bij een andere studio, zegt de regisseur aan THR dat het project voor hem definitief van de baan is:

“Ik ga Yellow Submarine niet maken. Mijn grootste voorstander was Dick Cook (voormalig topman bij Walt Disney Studios). Ik wil geen remakes maken. Je zit meteen in een moeilijke positie. En hoeveel films heb ik nog in mij? Ik word al wat ouder, dus ik denk niet dat ik die jaren aan een remake moet geven.”

Interview met Robert Zemeckis

Lees ook:Zemeckis verkoopt motion-capture bedrijf aan Disney
Lees ook:Sequel Who Framed Roger Rabbit in motion capture?
Lees ook:Disney wil motion capture-bedrijf Zemeckis opkopen
Lees ook:Mars Needs Moms zinkt Yellow Submarine
Lees ook:Disney sluit ImageMovers Digital in 2011

4 reacties op “Geen Submarine, wel Roger Rabbit 2

  1. TAZ

    dat er een vervolg zou komen was al langer bekend gemaakt in veel eerdere internetberichten.
    de eerste film was in ieder geval heel erg leuk.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fear

    Ben blij dat Robert 2D-characters gaat gebruiken. Toch tenminste 1 iemand die het nog op de traditionele manier wil doen. Maar nu nog afwachten op groen licht…

      /   Beantwoorden  / 
  3. poppie

    foei ik dacht even dat er Buzz Lightyear en shrek in zatten ben blij dat het met tekenfilm figuren is

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hansje

    Ik vind eigenlijk alle animatie-uitstapjes van Zemeckis (behalve Roger Rabbit, maar daar was Richard Williams het meest verantwoordelijk voor) tegenvallen: The Polar Express (uncanny valley!), Beowulf, A Christmas Carol. Nee, dan liever Forrest Gump of de Back to the Future trilogie. Stick to live action please, Mr. Zemeckis.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.