Animatiefilms op tv (8 mei – 14 mei)

Animatiefilms op tv (8 - 14 mei 2010)

Deze week verschijnt er een overdaad aan animatiefilms op tv! Niet dat we dat erg vinden, natuurlijk…

Zaterdag 8 mei

Teacher's Pet14.10 – 15.20 Teacher’s Pet (Een)

Een muzikale animatiefilm gebaseerd op Disneys gelijknamige tv-serie over Spot.

Spot is een slimme, jonge hond die zich voordoet als een normale jongen op school, omdat hij educatie belangrijk vindt. In de film ontmoet hij de gekke wetenschapper Ivan Krank, die denkt dat hij dieren in mensen kan veranderen. Spot bezoekt hem in zijn lab en zijn droom wordt werkelijkheid: Hij wordt een man. Maar al snel ontdekt dat dat niet is wat hij gehoopt had dat het zou zijn.

The Little Mermaid16.00 – 17.30 The Little Mermaid / De Kleine Zeemeermin (Disney Channel) [BE]

Ariel, het ondeugende zeemeerminnetje dat altijd plezier wil maken, leeft met haar vader, Koning Triton, in een paradijs diep in de zee. Maar het leven boven de zeespiegel trekt haar onweerstaanbaar aan.. helemaal nadat zij een knappe prins van de verdrinkingsdood heeft gered. Ondanks de raad van haar beste vriend Botje en de komische reggaezingende krab Sebastian sluit Ariel een deal met de zeekheks Ursula. In ruil voor haar prachtige stem zal Ariel de wereld van de mensen kunnen betreden. Maar Ariels droom verandert in een avontuurlijke race tegen de tijd waarin zij moet proberen de liefde van de prins te winnen – en het koninkrijk van haar vader te redden.

Scooby-Doo17.00 – 18.40 Scooby–Doo (Net 5) [NL]

Twee jaar nadat Mystery Inc. met gekibbel uit elkaar gegaan is, worden Scooby-Doo en zijn slimme medemisdaadbestrijders Fred, Daphne, Shaggy en Velma elk afzonderlijk naar Spooky Island gehaald. Spring Break, de ultrahippe trekpleister van het eiland, wordt namelijk geteisterd door onverklaarbare, griezelige gebeurtenissen. Dat is niet naar de zin van de eilandeigenaar Mondavarious, die vreest dat de jongeren Spooky Island voortaan links zullen laten liggen. Hij wil dat de wijs- en speurneuzen hun krachten opnieuw bundelen om het mysterie te ontrafelen… Maar kunnen Scooby en zijn vrienden hun ruzies bijleggen om samen nepspoken en valse monsters te lijf te gaan?

TMNT (Teenage Mutant Ninja Turtles)18.00 – 20.00 TNMT (Veronica) [NL]

Het is het jaar van de Schildpad als onze favoriete groene schildpadden eindelijk hun gelijken treffen. Na het verslaan van The Shredder groeiden de Turtles uit elkaar, maar wanneer er vreemde dingen gebeuren in New York, zullen ze opnieuw moeten samenwerken om dit op te kunnen lossen. Ze komen oog in oog te staan met een leger van oude vijanden en prehistorische monsters. Deze staan onder bevel van een mysterieuze zakenmagnaat en vormen een bedreiging voor New York. In de reeks van Teenage Mutant Ninja Turtles-films is dit de eerste die gebruikt maakt van CGI-technieken. Deze naar mijn mening geslaagde film werd gemaakt door de inmiddels opgeheven Imagi Animation Studios.

Zondag 9 mei

12.00 – 13.30 De Kleine Zeemeermin (Disney Channel) [BE]

herhaling van zaterdag, zie bovenaan voor de beschrijving

Dinsdag 11 mei

Kronk's New Groove (Keizer Kuzco 2)10.00 – 11.30 Kronk’s New Groove (Disney XD) [NL]

Na zijn wilde avonturen met Pacha en keizer Kuzco is Kronk vol goede moed een nieuw leven begonnen als chef-kok in zijn eigen restaurant. Maar wanneer een lama-gram een bezoek van zijn vader aankondigt stort hij zich in een geheel nieuw, doldwaas avontuur. Met hulp van de sluwe tovenares Yzma probeert Kronk een geslaagd zakenman te lijken voordat zijn pappie arriveert, maar in een mum van tijd werkt hij zich in de problemen. Alleen met de hulp van zowel oude als nieuwe vrienden leert Kronk trouw te blijven aan zijn ware ‘groove’.

Woensdag 12 mei

Pokémon 8: Lucario and the Mystery of Mew10.00 – 11.30 Pokémon 8: Lucario and the Mystery of Mew (Disney XD) [NL]

Ash en zijn vrienden zijn uitgenodigd op een groot festival, waar gevierd wordt dat lang geleden held Sir Aaron en zijn Pokémon Lucario de wereld hebben gered van de ondergang door gebruik te maken van de krachten van een Magische Boom. Ash en Pikachu winnen de Pokémon wedstrijd, krijgen de titel ‘Beschermer van Aura’ en mogen de staf van Sir Aaron voor een avond vasthouden. De staf waarvan men denkt dat de verdwenen Pokémon Lucario er al jaren in gevangen zit. Maar de feestvreugde is snel voorbij als de mysterieuze Pokemon Mew opduikt en Pikachu meeneemt. Op datzelfde moment weet Lucario uit de staf van Sir Aaron te ontsnappen. Met hulp van Lucario gaat Ash op zoek naar de Magische Boom en de legendarische Pokémon Mew. De toekomst van de wereld hangt nu af van de hechte vriendschap tussen mensen en Pokémons.

Donderdag 13 mei

Pettson & Findus: Brief aan de Koning (Kattonauten)07.00 – 08.15 Pettson och Findus: Kattonauten / Pettson & Findus: Brief aan de Koning (ZDF)

Opa Pettson en zijn geliefde kat Findus beleven opnieuw hartverwarmende avonturen in deze tweede film. Als de slordige Findus een standje heeft gekregen van Pettson, besluit hij een brief naar de koning te sturen. In zijn brief vraagt Findus aan de koning om ervoor te zorgen dat hij nooit meer zijn spullen hoeft op te ruimen. Terwijl de twee wachten op antwoord, komen er een aantal bijzondere bezoekers langs het huisje van Pettson. Een hongerige muis, een koele tijger, kippen uit de ruimte en een vergeten familielid…

Platvoet en z'n vriendjes VI: Het geheim van de Dinosaurusrots08.15 – 09.25 The Land Before Time VI: The Secret of Saurus Rock / Platvoet en z’n vriendjes VI: Het Geheim van de Dinosaurusrots (ZDF)

Helemaal aan het einde van de Groene Vallei staat de geheimzinnige Dinosaurusrots. Als de driehoorn-tweelingzusjes Dinah en Dana van huis weglopen om de rots te zoeken, staan Platvoet, Cera, Bekkie, Fladder en Punt voor de extra moeilijke taak om ze terug te brengen. Volgens de legende brengt de Dinosaurusrots ongeluk over de Groene Vallei. Zou dit echt waar zijn? Zou Doc, de raadselachtige langnek, in werkelijkheid de beroemde eenzame Dino zijn, die Ruigtand kan verslaan met zijn lassostaart? Om achter de waarheid te komen moeten Platvoet en zijn vriendjes de Groene Vallei oversteken en de strijd aanbinden met Ruigtand. Op hun avontuurlijke tocht ontdekken de vrienden dat dappere helden soms gewoon in je familie kunnen zitten.

Barbie als Rapunzel09.00 – 10.20 Barbie als Rapunzel (Ketnet/Canvas)

Heel lang geleden, in een tijd van magie en draken, leefde een meisje dat Rapunzel heette. Zij had het mooiste haar ter wereld. Maar het leven van Rapunzel was verre van gelukkig. Ze leefde als dienstmeisje van Gothel, een jaloerse sluwe heks, die Rapunzel ver weg gevangen hield in een verboden bos met een enorme glazen wand, bewaakt door de draak Hugo. Maar door het lot ontdekt Rapunzel een magische verfkwast. Dit resulteert in een reis waarin misleidingen boven water komen, en er vrede komt tussen twee ruziënde koninkrijken. Vindt Rapunzel uiteindelijk het ultieme geluk met Prins Stefan? En heeft de vriendelijke draak Penelope daar iets mee te maken?

DuckTales: Het Geheim van de Wonderlamp10.00 – 11.30 Ducktales: The Movie – Treasure of the Lost Lamp / DuckTales: Het geheim van de Wonderlamp (Disney XD) [NL]

Spring op een kameel, pak een landkaart en bereid je voor op een avontuur vol actie en plezier met je favoriete gevleugelde vrienden, Oom Dagobert, Kwik, Kwek, Kwak en Lizzy! Ga met het DuckTales-team mee op trektocht door de Egyptische woestijn in een onbevreesde zoektocht naar de legendarische schat van Collie Baba. Het wordt steeds spannender als ze dichter bij de beroemde buit komen met de kwaadaardige tovenaar Merlock op hun hielen. Maar als de moedige eenden de schat vinden, hebben ze niet in de gaten dat er tussen de kostbare juwelen een wonderlamp ligt… waarin een nogal gekke geest zit die wensen in vervulling kan laten gaan!

The Fox and the Hound (Frank en Frey)15.50 – 17.10 The Fox and the Hound / Frank en Frey (ARD)

De pret en het avontuur begint wanneer een eenzame weduwe het vossenjong Frey adopteert, een weesje. Het ondeugende vosje ontmoet al gauw het schattige, jonge jachthondje Frank. Het onschuldige stel groeit samen op in het bos en ze worden onafscheidelijke vrienden. Maar al gauw breekt de dag aan waarop hun vriendschap zwaar op de proef zal worden gesteld. Tijdloze waarden als liefde, moed en respect voor het leven spelen een belangrijke rol in deze animatiefilm over twee hartsvrienden die niet beseffen dat ze eigenlijk natuurlijke vijanden zijn.

Vrijdag 14 mei

Lucky Luke: Go West!09.00 – 10.20 Tous à L’ouest: Une Aventure de Lucky Luke / Lucky Luke: Go West! (Ketnet/Canvas)

New York, 1855. De Daltons moeten voor de zoveelste keer voor de rechter verschijnen. Maar ze zijn weer in topvorm en weten te ontsnappen. Ze beroven alle banken van New York en verstoppen hun buit in een huifkar. Maar helaas staat het terrein ineens vol met identieke karren die toebehoren aan een groep kolonisten op weg naar de westkust van de VS. De kolonisten moeten hun reisdoel binnen 80 dagen halen, anders verspelen ze hun rechten op de grond waar ze al wel voor hebben betaald. En wie begeleidt de karavaan? Juist: onze held, de man die sneller schiet dan zijn schaduw. Dat belooft spannend te worden voor de Daltons… De film komt uit 2007 en wordt in de Nederlandstalige versie gedraaid.

The Proud Family10.00 – 11.30 The Proud Family Movie (Disney XD) [NL]

Penny Proud is bijna 16 jaar, maar haar vader Oscar behandelt haar nog steeds als een klein kind. Eerst mag ze van hem niet een van de danseresjes worden in de hiphopshow met haar favoriete rapper 15 Cent. En in plaats van haar zestiende verjaardag met een groot feest te vieren, moet ze met haar familie mee op een saaie vakantie naar een tropisch eiland. Tot ze merkt dat het eiland eigenlijk vol mysterie is. De gemene Dr Carver heeft hen daarheen gelokt om een geheime formule van haar vader te stelen. Zo hoopt hij de wereld over te nemen. Maar dat is natuurlijk buiten Penny en haar vrienden gerekend… Een film van Disney Channel uit 2005, Nederlands nagesynchroniseerd.

Alvin and the Chipmunks20.40 – 22.30 Alvin and the Chipmunks (VT4) [BE]

De drie bijzondere eekhoorntjes Alvin, Simon en Theodoor (de Chipmunks) besluiten in het huis van de liedjesschrijver Dave Seville te gaan wonen. Hun grootste droom is om één van de bekendste popgroepen allertijden te worden. Al snel krijgen ze succes in de muziekwereld, maar de hebberige platenbaas Ian buite de Chipmunks volledig uit. Kan Dave de Chipmunks op tijd redden of is Ian ze te slim af?

(Met dank aan Titia voor de tips. Heb je zelf ook nog interessante animatiefilms gespot? Aarzel dan niet en laat ons iets weten op [email protected])

Lees ook:Pettson en Findus krijgen levensechte make-over
Lees ook:Pettson & Findus trailer
Lees ook:Rapunzel en de voorspelbare shampooreclame
Lees ook:Concept art: De wapperende lokken van Rapunzel
Lees ook:Concept art: “Niemand valt Rapunzel lastig, jochie”

15 reacties op “Animatiefilms op tv (8 mei – 14 mei)

  1. Tom

    - Kronk’s new groove heb ik al 2 keer proberen uit te kijken, wil maar niet lukken.
    - Lucky Luke is leuk, maar word elk jaar uitgezonden.
    - Leuk dat Ducktales de film word uitgezonden. Zou men de serie echter nog een beetje kennen?
    - Scooby Doo is geinig.
    - TNMT is dat ook.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Rex

    Ducktales zouden ze echt opnieuw uit moeten zenden! Was zo’n gave serie altijd! En die openingstune was zo cool :)
    ‘Het leven is een wervelstorm hier in duckstad, auto’s, lasers vliegmachine’s.. bliksems tís wat… “:)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

      Eerlijk gezegd is die openingstune het enige dat ik me ervan kon herinneren, maar die was wel heel vet inderdaad.

        /   Beantwoorden  / 
  3. baka dude

    Ducktales heb ik een paar maand geleden anders nog gewoon op net 5 gezien, blijft een leuke serie

    lucky luke, films zijn altijd wel hip, maar deze kan ik niet zien oh lol, de dvd cover komt van bol.com, eens kijken wat dat schijfje moet kosten

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Normaal kun je in Nederland Ketnet/Canvas ook wel ontvangen, dacht ik? (Een soort van ‘België Twee’ of zo.)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Tünde

        Klopt inderdaad, overdag is het Ketnet, ‘s avonds België 2.

          /   Beantwoorden  / 
      2. baka dude

        ik kan het wel ontvangen, maar ik heb geen vhs-recoder om het op te nemen, of de tijd om dat te kijken. maar de dvd lag ook al bij Music store voor 10 eurie :P

          /   Beantwoorden  / 
    2. Tom

      Klopt, maar Ducktales is niet meer zo hot als “vroeger”. Er is toen niet voor niets een lange film van verschenen en niet nu.

      Kinderen zullen het echter mogelijk nog wel kennen, bijvoorbeeld door de DVD’s die zijn uitgebracht. En nu dus door het uitzenden van deze film, met een geweldige openingsscene.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Jeroen

    Seppe & crew, thx voor het onderscheid tussen BE & NL. Veel gemakkelijker nu!! :)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Lisa

    Bij Disney Channel draait het allebei om Nederland en België….

      /   Beantwoorden  / 
  6. Lisa

    En Scooby doo, das toch geen animatie film??

      /   Beantwoorden  / 
  7. Seppe

    @Lisa: Je eerste reactie begrijp ik niet, maar Scooby-Doo kreeg vanwege zijn oorsprong (de tekenfilmserie uit de jaren 70) een vermelding in dit overzicht. Bovendien is het hoofdpersonage (de hond) een computeranimatie.

      /   Beantwoorden  / 
  8. luc

    platvoet!!! Een schatje is het. Misschien ga die maar weer eens kijken.

      /   Beantwoorden  / 
  9. nick

    dit is allemaal zoo cool hoor!!!!!

      /   Beantwoorden  / 
  10. Vianerd

    Ik zou het wel cooler vinden als ze de originele Land Before Time zouden uitzenden (en in ‘t Engels) want die Cheapquels doen Don Bluth’s werk weinig eer aan. In my opinion.

    Maar desalniettemin erg cool, al die animatiefilms op TV, bedankt voor de informatie. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.