Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop

Bekijk de eerste teaser voor The Suicide Shop

In maart hadden we de eerste veelbelovende afbeeldingen uit The Suicide Shop, maar vandaag zien we een eerste bewegende glimp van de animatiefilm met een van de origineelste verhalen van het moment.

Afbeelding uit The Suicide ShopThe Suicide Shop, of Le Magasin des Suicides zoals het boek van Jean Teulé oorspronkelijk heet, speelt zich af in de eenentwintigste eeuw waar mensen alle levenslust hebben verloren. Het aparte winkeltje van de familie Tuvache doet dan ook gouden zaken. Zij verkopen al generaties lang spullen die het voor de depressieve klanten gemakkelijker maken om er een einde aan te maken. Maar met de komst van de jongste zoon, leert de familie iets kennen wat helemaal niet bij haar beroep of levensopvatting past: de liefde voor het leven.

Afbeelding uit The Suicide ShopDe film is een productie van de Parijse studio Diabolo Films en wordt geregisseerd door Patrice Leconte. Zoals je in de onderstaande teaser ziet, werd er gekozen voor een mengeling van 2D- en 3D-animatie. The Suicide Shop wordt in Frankrijk verwacht in de het eerste trimester van 2012.

Ik blijf het verhaal nog steeds geniaal vinden en heb dan ook grote verwachtingen van deze animatiefilm. Hoewel ik had gehoopt dat het een traditionele tekenfilm zou worden, mag de modernere techniek de pret niet drukken. Dit zou (eindelijk) wel eens een leuke afwisseling kunnen worden in het grote aanbod van kindvriendelijke en politiek correcte familiefilms.

Wat denken jullie? Is dit een animatiefilm om naar uit te kijken of wil je nog niet eens dood gevonden worden in de bioscoop die deze film draait?

Eerste teaser voor The Suicide Shop

(Via FocusOnAnimation)

Lees ook:Prettig gestoorde teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Patrice Leconte maakt tekenfilm Music!
Lees ook:Nieuwe teaser voor The Suicide Shop
Lees ook:Een speciale winkel voor zelfmoordenaars
Lees ook:Leconte hoort geanimeerde Music!

13 reacties op “Eerste lugubere teaser voor The Suicide Shop

  1. Junaid

    NEEEEE!!!
    Het ziet er zo enorm vet uit en dan is het getweende animatie…WHY

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kasper

    Het verhaal is tof, het ziet er vet uit, maar ik ben het met Junaid eens, ik vind het enorm jammer dat het getweened is.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Seppe

    Dat is inderdaad ook het enige minpuntje dat ik bij de film heb. Maar wie weet, als het verhaal voldoende kan boeien, kun je die animatie misschien na een tijdje wel gewoon door de vingers zien…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Rex

    zo jammer idd!!
    t ziet er zo cool en veelbelovend uit en dan ist getweende animatie… :S
    blegh

      /   Beantwoorden  / 
  5. kenny

    Slechte animatie
    wie wilt hier hene gaan zien =(

      /   Beantwoorden  / 
  6. Jeroen

    Damn, net zoals iedereen teleurgesteld door de limited & getweende animatie!! :(
    Dacht dit toch niet te zien bij een project zoals dit….toch niet voor een bioscoop film, dit is eigenlijk wel ongehoord.

    Voor de rest ziet het er brilliant uit.

      /   Beantwoorden  / 
  7. luc

    In deze animatie heb ik zeker wel zin!
    Misschien een hele domme vraag hoor maar wat is getweend?!
    Bedoelen jullie daarmee dat de figuren los lijken te staan van de achtergrond?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Tünde

      Dat is zeker geen domme vraag. Wanneer een beweging getweend is betekent dat dat het niet frame voor frame getekend is, maar de animator alleen punt A en punt B aangeeft en dat de computer de rest invult. Het wordt dus meer recht-toe-recht-aan animatie in plaats van dat een beweging persoonlijkheid heeft.

        /   Beantwoorden  / 
      1. luc

        Ok, dank je Tünde weer wat geleerd^^
        Ik heb de trailer nog een x bekeken maar ik moet zeggen dat het mij toch niet heel erg stoort. Maar misschien is de beleving anders als je de gehele film ziet.

          /   Beantwoorden  / 
  8. Tom

    Misschien is het getweend omdat het meer een teaser is om de film kort samen te vatten ofzoiets. Het echte animatiewerk is mogelijk beter.

      /   Beantwoorden  / 
    1. luc

      Het lijkt me sterk als je voor een trailer een “mindere” kwaliteit animatie gebruikt. Het is toch je visitekaartje voor de animatie dus ik zou zeggen dat je die juist zo goed mogelijk maakt. Zodat iedereen getriggerd word om de film te gaan zien.

        /   Beantwoorden  / 
      1. BobT

        Ik vermoed dat dit slechts een promodingetje is voor geldschieters ofzo.
        Het zou dus best kunnen dat ze gewoon wat bestaande conceptart door After Effects hebben gehaald om een bewegend promofilmpje te hebben.

        Anders zouden ze extra geld moeten uitgeven aan echte animatie. Dus misschien dat dit gewoon de meest simpele oplossing was.

        Het animatiewerk is nl. wel heel minimaal. En ik denk dat uitgerekend de Fransen echt niet met zo iets aan gaan komen voor een lange film.

        Ook omdat het nog zo lang duurt voordat de film uit moet komen doet me denken dat dit niet het eindresultaat moet worden, en dit dus geen trailer voor het grote publiek is.

          /   Beantwoorden  / 
  9. Mohegan

    Hahaha, ik vind de trailer heel leuk. Vertelde het plot aan mijn vader en zelfs die lag helemaal dubbel om het plot.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.