Hartkloppingen voor sci-fi sprookje La Mécanique du Coeur

Europacorp, de filmmaatschappij van Luc Besson (Taxi, Arthur et les Minimoys) heeft de rechten aangekocht voor een project waar ik spontaan hartkloppingen van krijg. La Mécanique du Coeur (The Mechanics of the Heart) wordt een computer-geanimeerde film gebaseerd op de gelijknamig sci-fi sprookjesroman van de Franse schrijver Mathias Malzieu.

Hoewel ik het boek niet heb gelezen, spreekt het project me alvast ontzettend aan. Het verhaal begint in het jaar 1874, op de koudste winternacht van de geschiedenis in een stadje in Schotland…

Een kleine jongen genaamd Jack wordt geboren met een bevroren hart. De vroedvrouw van dienst bezit mystieke krachten en slaagt erin Jacks leven te redden door diens hart te vervangen door een klok. De jongen groeit vrij normaal op; hij moet enkel opletten dat hij elke ochtend zijn hart ‘opdraait’ en zichzelf niet blootstelt aan hevige emoties. Wanneer jaren later zijn blik die van een betoverende straatmuzikante kruist, reageert zijn hart feller dan goed voor hem is.

Mathias Malzieu is niet alleen auteur, hij is ook zanger van de Franse rockband Dionysos, die een heel muziekalbum heeft gewijd aan het boek, ook getiteld La Mécanique du Coeur. Onderstaand vind je alvast de prachtige geanimeerde videoclip van een lied uit het album: Tais Toi mon Coeur. Als de film zich ook in deze Burtoneske sfeer bevindt, ben ik alleszins laaiend enthousiast!

Filmmaatschappij Europacorp vergroot de komende jaren zijn voetafdruk in de Europese animatiewereld. Er staan 2 vervolgen gepland over de Minimoys, getiteld Arthur et la Cité Interdite (2009) en Arthur et la Vengeance de Maltazard (2010). A Monster in Paris (hierover later meer) is een ander veelbelovend project met de stem van Vanessa Paradis, gepland voor een release in 2009. La Mécanique du Coeur komt in het jaar 2010 in de bioscoop.

Tais Toi Mon Coeur – Dionysos (La Mécanique du Coeur)

Engels ondertitelde versie van Shut up my Heart

Lees ook:2012 brengt The Boy with the Cuckoo-Clock Heart
Lees ook:Eerste blik op The Boy with the Cuckoo-Clock Heart
Lees ook:Teaser La mécanique du cœur
Lees ook:Trailer La mécanique du cœur
Lees ook:Mooi voorsmaakje La mécanique du cœur

Eén reactie op “Hartkloppingen voor sci-fi sprookje La Mécanique du Coeur

  1. Aljen

    Kijk, dat is nou een animatiefilm die ik graag wil zien.
    Geen robotjes of pratende dieren voor mij.
    Die videoclip is om van te smullen…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.