Fantastische Bone-strips verschijnen als animatiefilm

De avonturen uit Bone binnenkort op het witte doek

Het geweldige verhaal uit de stripreeks Bone verschijnt in de toekomst ook op het witte doek. Meer informatie over de stripreeks en details over de langverwachte verfilming in dit bericht.

Covers Nederlandstalige stripalbums BoneOnder de stripliefhebbers hoeft Bone geen introductie, maar in de lage landen is de Amerikaanse comic eigenlijk niet zo bekend. Bone werd geschreven en getekend door Jeff Smith, een Amerikaanse striptekenaar die de reeks in eigen beheer uitgaf van 1991 tot 2004.

Het eindresultaat, een geweldige verzameling van 55 albums, groeide door de jaren heen uit tot een wereldwijd succes. Meer dan een miljoen exemplaren gingen over de toonbank. Enkele jaren geleden plaatste het magazine Time de serie in de top tien van Best Graphic Novels of All Time.

Het meer dan 1.300 pagina’s lange verhaal neemt je mee op een fantastische reis met de drie neefjes Fone Bone, Smiley Bone en Phoney Bone. De drie vreemde, witte mannetjes werden uit hun dorp Boneville verdreven en komen door een speling van het lot terecht in een wonderlijke wereld vol mysterieuze personages. Elk album van Smith bevat een geslaagde combinatie van humor, avontuur, spanning en fantasie, met een vleugje romantiek. Zijn strips worden vaak omschreven als een grappige versie van The Lord of the Rings, vanwege de epische en magische elementen in het verhaal. Monsters, draken, ridders en prinsessen, Bone heeft het allemaal.

Afbeelding uit album 37 van BoneJaren geleden waren er al plannen om een animatiefilm over Bone te maken. Nickelodeon zou een adaptatie maken van de populaire strips, maar toen Smith hoorde dat de personages door kinderstemmetjes zouden worden ingesproken en de film vol hippe popliedjes van Britney Spears zou zitten, maakte hij daar meteen een einde aan. En terecht. In 2008 kocht Warner Bros. de rechten op voor een verfilming en werd Dan Lin (Sherlock Holmes, Terminator Salvation) aangesteld als producer.

Vorige maand raakten er in een interview met Lin iets meer details bekend over de Bone-verfilming. Het goede nieuws is dat het verhaal helemaal trouw blijft aan dat van de albums. Goed om te zien dat het motto If it ain’t broke, don’t fix it toch nog leeft in Hollywood. Bovendien is Jeff Smith als executive producer nauw bij het proces betrokken, wat alleen maar een gunstig effect op het resultaat kan hebben. Voorlopig zijn de makers nog aan het uitvogelen hoeveel albums ze precies in de eerste animatiefilm zullen proppen, want de bedoeling is om van de Bone-reeks een trilogie te maken. Met meer dan vijftig albums hebben ze in ieder geval genoeg bronmateriaal.

Afbeelding uit de computergame van BoneHet minder goede nieuws is dat de film een nieuwe productie wordt van Animal Logic, de studio die in 2006 Happy Feet voortbracht. Dat betekent dat Bone een computeranimatie en geen tekenfilm wordt. Daarmee valt ook Bone helaas ten prooi aan de onterechte overtuiging dat je Pixars geliefde medium moet gebruiken om succesvol te zijn. Een misvatting die Suske en Wiske vorig jaar een holle, extra dimensie gaf in De Texas Rakkers-animatiefilm. (Binnenkort krijgen ook andere 2D-iconen zoals Kuifje, De Smurfen, Yogi Bear en Tom and Jerry ook al een make-over met de computer.) Vooral de minimalistische eigenschappen van de Bones maken het erg moeilijk om een aantrekkelijk 3D-model te creëren. Een bewijs daarvan is een afbeelding uit het spel dat op de albums werd gebaseerd (zie afbeelding hierboven).

Covers van albums 31 en 48 van BoneEr is voorlopig nog geen releasedatum, maar de producer hoopt deze of volgende maand bekend te maken wie de regisseur van de film wordt. Op dat moment zullen er ook wel meer details over de animatiefilm uitlekken.

Als het de animators lukt om geen flauwe karakters uit de computer te toveren, zou dit wel eens een erg sterke trilogie kunnen worden. De originele albums van Smith zijn in ieder geval goud waard. Ik heb de Engelstalige albums op vakantie leren kennen (en ze op een aantal dagen tijd allemaal verslonden) en kan alleen maar besluiten dat Bone een echte aanrader is. De stripboeken werden ook in het Nederlands uitgegeven.

Meer over de strips op de officiële website www.boneville.com.

Een afbeelding uit de Bone-stripalbums

(Via Collider, Slashfilm en Boneville)

Lees ook:Regisseur gevonden voor Bone-film
Lees ook:Bone wordt “mind-blowing” in 3D
Lees ook:Tim Burton plant Night of the Living
Lees ook:Releasedatum The Smurfs 2 nu al bekend
Lees ook:Jay & Silent Bob’s Super Groovy Cartoon Movie

3 reacties op “Fantastische Bone-strips verschijnen als animatiefilm

  1. Vianerd

    Okee, ik ben hier dus al wéken aan het wachten tot dat er eindelijk informatie terecht kwam over de Bone film. Gezien het één van mijn grootste obsessies is ben ik dus ongelooflijk uitgelaten op dit moment.

    Ik had ergens gelezen dat er al een beetje testanimatie is gemaakt, en dat het werd beschreven als ‘een combinatie tussen Lord of the Rings en Shrek.’ Nou vind ik dat een zeer mooie gedachte, hoewel ik wel hoop dat dingen met name als pop-culture referenties en flatulentiegrappen niet zullen voorkomen in de filmversie van mijn favoriete stripreeks.

    Ik duim dat ‘t een succes word hiero!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Seppe

      Als de makers zich aan hun woord houden en trouw blijven aan het originele verhaal uit de albums, is die Shrek-referentie enkel bedoeld om duidelijk te maken dat er ook humor in de animatiefilm zit. De grappen uit de Bone-strips zijn natuurlijk van een ander niveau, volwassener en minder gebonden aan de actualiteit. Zeker iets om naar uit te kijken, dat ben ik met je eens. :)

        /   Beantwoorden  / 
  2. Tom

    Dit word ook wel “Donald Duck meets Lord of the Rings” genoemd.

    Ze hebben hiermee in ieder geval goud in handen. De strip is op zich al bijna een storyboard, zo goed heeft Smith zijn verhaal en scene’s opgebouwd en afgebouwd.

    Wat die videogame betreft: Vergeet niet dat dat relatief kleine spellen zijn die in eerste instantie tegen betaling konden worden gedownload. Men moest dus enigszins consessies doen aan de kwaliteit.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.