De Texasrakkers vallen het buitenland aan

Suske en Wiske en de Texasrakkers vallen het buitenland aan

Waarschuw je vrienden in het buitenland, want de cowboys uit de animatiefilm van Suske en Wiske maken zich klaar om Canada en Rusland te veroveren.

Vlaamse filmposter voor De Texas RakkersStrip Turnhout meldt dat de eerste computeranimatie van Suske en Wiske verkocht is aan Canada en Rusland. Ondertussen ligt de dvd van Suske en Wiske en de Texasrakkers in Nederland en België al lang stof te vangen op de winkelschappen van de plaatselijke filmboer, maar in het buitenland moet de pret met het vrolijke duo Luke and Lucy nog beginnen.

Benieuwd of Canada de Brokeback Mountain-referentie ook zo kan waarderen en of de drie nuchtere inwoners van Rusland ook zo om de flauwe grappen zullen lachen. Onze ongezouten recensie vind je nog steeds in dit bericht.

Het exportnieuws komt niet onverwacht in de periode waarin het Filmfestival van Cannes volop aan de gang is. Bovendien is 2010 ook het jaar waarin de bekende stripreeks van Willy Vandersteen haar 65e verjaardag viert. In het Centraal Station van Antwerpen (in België) loopt van 1 tot en met 16 juli 2010 nog een tentoonstelling rond de geliefde striphelden, met een herhaling van 26 september tot begin oktober. In het station zullen grote afbeeldingen uit de albums verschijnen waarop steden staan die met de trein te bereiken zijn. Kortom, een leuk staaltje product placement zoals we dat uit de animatiefilm gewend zijn.

(Via Strip Turnhout)

Lees ook:Little Luke & Lucy
Lees ook:Suske en Wiske in 3D: De Texasrakkers
Lees ook:Nederlandse en Vlaamse stemmen in Suske en Wiske & De Texas Rakkers
Lees ook:70 jaar NFB
Lees ook:Strip Turnhout pakt uit met Tatsumi

4 reacties op “De Texasrakkers vallen het buitenland aan

  1. Pieter

    Arme Canadezen, Arme Russen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. peter

      inderdaat het is een saaie film

        /   Beantwoorden  / 
  2. Jeroen

    Om het in internet lingo te zeggen: *FACEPALM*

      /   Beantwoorden  / 
  3. Vianerd

    Ik vind de strips wel leuk, maar ik weet wel zeker dat deze film me niet gaat liggen. Ik bedoel maar, je doet toch geen popliedjes in de verfilming van een strip waar ik mee opgegroeid ben? (dat was ook bijna gebeurt met Bone.) D:

    Arme Russen, arme Canadezen, inderdaad…

    (misschien moet ik pas zeuren als ik ‘m daadwerkelijk gezien heb.)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.